Başkent fırtınaya teslim!.. Ağaçlar yerinden söküldü, çatılar uçtu!

Ankara’da şiddetli fırtına sonucu bazı binaların da çatıları uçtu.

Başkent fırtınaya teslim!.. Ağaçlar yerinden söküldü, çatılar uçtu!

Ankara’da akşam saatlerinde etkili olan rüzgar ve şiddetli fırtınada bazı binaların çatıları uçtu. Altındağ ilçesi Plevne Caddesi üzerinde otomobilin sahibi Hacı Ahmet Odabaşı’nın da içerisinde olduğu sırada park halinde bulunan aracın arka kısmına ağaç düştü.

Başkent fırtınaya teslim!.. Ağaçlar yerinden söküldü, çatılar uçtu! - Resim : 1

Odabaşı, akşam saatlerinde geçirdiği kaza nedeniyle yaralanan elini göstermek için geldiği Ankara Hastanesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kontrole geldi. İşlerinin uzaması üzerine otomobilin içerisinde bekledikleri sırada rüzgarın şiddetiyle yerinden sökülen kavak ağacı, önce park halindeki hafif ticari aracın üzerine düşerken daha sonra da içerisinde Odabaşı’nın olduğu otomobilin arka kısmına çarptı.

Başkent fırtınaya teslim!.. Ağaçlar yerinden söküldü, çatılar uçtu! - Resim : 2

İki araçta da maddi hasar meydana geldi. Fırtınada kökünden sökülen ağaç caddenin Cebeci istikametinde trafiğin kapanmasına sebep oldu.

Öte yandan Keçiören ilçesi Yayla Mahallesi 1504. Cadde üzerinde yerinden sökülen bir başka ağaç ise park halinde bulunan minibüsün üzerinde devrildi. Minibüste maddi hasar oluşurken cadde bir süre trafiğe kapandı.

Gölbaşı ilçesi Seğmenler Mahallesi’nde şiddetli fırtınada bir binanın çatısının uçtuğu anlar kameralara yansıdı. Kazada ölen ya da yaralanan olmadı. Ayrıca Mamak ilçesi Ege Mahallesi 779. Cadde’de rüzgarın etkisiyle elektrik direğinin telleri koptu. Kopan tellerden çıkan kıvılcımlar an be an kaydedildi.