Milli tekvandocunun ailesinden yürek yakan sözler: Lupus' dediklerinde kanser olmadığı için sevindik

Ankara'da yakalandığı 'kelebek hastalığı' (lupus) nedeniyle hayatını kaybeden milli tekvandocu Gamze Özdemir'in babası Haydar Özdemir'in sözleri yürek yaktı.

Milli tekvandocunun ailesinden yürek yakan sözler: Lupus' dediklerinde kanser olmadığı için sevindik

Ankara'da yakalandığı 'kelebek hastalığı' (lupus) nedeniyle hayatını kaybeden milli tekvandocu Gamze Özdemir'in babası Haydar Özdemir, "'Lupus' dediklerinde kanser olmadığı için sevindik. Lupusun ne olduğunu bilmiyorduk. Ama lupus kanserden de kötü bir hastalıkmış" dedi.

Milli tekvandocu Gamze Özdemir (21), İlbank Spor Kulübü sporcusu olarak 13-15 Eylül 2019 tarihlerinde katıldığı 21. Balkan Tekvando Şampiyonasında Balkan ikincisi oldu. Avrupa şampiyonluğu da bulunan Özdemir, 2020 yılının başında transfer olduğu Ego Spor Kulübünde ise en son mart ayındaki Türkiye Şampiyonası'nda mücadele etti. Özdemir, yakalandığı kelebek hastalığı nedeniyle 8 Aralık’ta yaşamını yitirdi.

Anne Güllü Özdemir, kızını 15 Kasım'da yüksek ateş ve bel ağrısı şikayetiyle hastaneye götürdüklerini, bir süre fizik tedavi gördüğünü söyledi. Ateşinin düşmemesi nedeniyle kan değerlerine bakılmasının ardından kızına kelebek hastalığı teşhisi konulduğunu söyledi.

Milli tekvandocunun ailesinden yürek yakan sözler: Lupus' dediklerinde kanser olmadığı için sevindik - Resim : 1"Çocuğun organlarını perişan etti"

Özdemir, "Lupus çıkınca sevindik, durdurulabilen bir hastalık diye; ama sistemik diye geçiyormuş çocuğun organlarını perişan etti. Son 1-2 gün daha perişan etti. Spor hocalarının hepsi bilir. Senede bir gün kalp için gidip rapor alıyorduk, hiçbir sıkıntısı yoktu her şeyi sağlamdı çocuğun. Hastalığı öğrenmemiz ve çocuğun yaşamı 25 günde bitti" dedi.