Ankara Altındağ'da gerilim yatıştırıldı!

Ankara'nın Altındağ ilçesinde önceki gün çıkan kavgada bıçaklanan iki gençten Emirhan Yalçın hayatını kaybetti. Battalgazi Mahallesinde toplanan kalabalık, yabancı uyrukluların iş yerlerinin camlarını kırdı, kepenklerini parçaladı.

Ankara Altındağ'da gerilim yatıştırıldı!

Ankara'nın Altındağ ilçesinin Battalgazi mahallesinde Salı akşamı Suriyeli bir grup ve mahalleli arasında çıktığı bildirilen kavga sonucu yaralanan iki kişiden biri olan Emirhan Yalçın'ın hastanede hayatını kaybetmesinin ardından, Önder ve Battalgazi mahallelerinde gerginlik Çarşamba akşamı da devam etti. Çıkan gerginlik bugün itibarıyla yatıştırıldı. Sakinliğin hakim olduğu mahallede polis ekipleri olası bir olumsuz durum yaşanmaması için güvenlik önlemlerini artırdı.

Ankara’nın merkez ilçelerinden Altındağ’ın, mülteci mahalleleri olarak anılan Önder ve Battalgazi mahallelerinde önceki akşam başlayan olaylar dün gün boyu devam etti. Suriyeli ve Afgan dükkan sahiplerinin büyük bölümü işyerlerini açmazken, bazı mülteciler geçici olarak evlerinden ayrıldı.

Kepenkler kırıldı, bazı dükkanlar yağmalandı

Bazıları ise evden çıkmayarak, olayların yatışmasını bekledi. Akşam saatlerinde ise ellerinde bayraklarla mahalleye gelen, tekbirlerle caddeleri dolduran kalabalık büyüdü. Kalabalık, Suriyeliler’e ait dükkanları taşladı ve bazı dükkanların kepenkleri yıkıldı. Bazı dükkanların ise yağmalandığı görüldü.

Suriyeli ve Afganlar’a ait olduğu bilinen bazı apartmanlara yönelik taşlı saldırı yapıldı. Bazı araçlar ters çevrildi, bazıları ise cadde ortasında ateşe verildi.

Ayrıca, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden de konuya ilişkin açıklama yapıldı.

"Altındağ ilçemizde 10.08.2021 tarihinde meydana gelen üzücü olayın ardından vatandaşlarımızı provoke edip algı oluşturmak amacıyla sosyal medyada gerçek dışı paylaşımlarda bulundukları ve bölgedeki ızrar olaylarına karıştıkları tespit edilen 76 kişi yakalanmıştır.”

Valilik açıklamada bulundu

Kaynak: BBC Türkçe