Ankara'nın kabusu oldular... Halk evden sokağa adım atmaya korkuyor. Hep birlikte sürü halinde ortaya çıkıyorlar

Başıboş sokak köpekleri Ankara'nın kabusu oldu. Başkent'te sürü halinde yaşayan saldırgan köpekler mahalleliye zor anlar yaşatıyor. Vatandaşlar adeta evlerinden dışarıya adım atamaz hale geldi.

Ankara'nın kabusu oldular... Halk evden sokağa adım atmaya korkuyor. Hep birlikte sürü halinde ortaya çıkıyorlar

Türkiye'de başıboş köpek sorunu devam ediyor. Başıboş köpek sorununa ilişkin bir haber de Ankara'dan geldi. 

Gölbaşı ilçesi TOKİ Konutlarında yaşayan vatandaşlar, başıboş köpeklerin saldırılarından dolayı zor anlar yaşıyor. Mahalle sakinlerinin cep telefonu kameralarına ve güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, köpeklerin sokakta yürüyen vatandaşlara ve parkta oyun oynayan çocuklara saldırdığı görülürken, mahalle sakinlerinin köpek saldırılarından kurtulmak için kaçtıkları anlar da görüntülendi. Köpek saldırılarından muzdarip olan mahalle sakinleri ise yetkilerin duruma bir çözüm bulmasını bekliyor. Mahalle sakinleri ise yaşadıkları sıkıntıları İHA muhabirine anlattı.

Ankara'nın kabusu oldular... Halk evden sokağa adım atmaya korkuyor. Hep birlikte sürü halinde ortaya çıkıyorlar - Resim : 1

"HERKES ONLARI SEVİYOR ANCAK SALDIRILAR OLUYOR" 

Köpeklerin herkes tarafından sevildiğini fakat köpek saldırılarıyla ilgili çözüm bulunması gerektiğini söyleyen Derya Küçükduran, “Hayvanları, köpekleri herkes seviyor, biz de çok seviyoruz fakat saldıran köpeklerle ilgili çözüm bulunmasının istiyoruz. Yaklarda da okul var ve çocuklar okula güvenli bir şekilde gidip gelemiyorlar. Birkaç kere de köpek saldırısı oldu. İmza da topladık, CİMER’e de şikayet ettik, durumu bildirdik. Belediye kanunlara göre elinden geleni yapıyor ama köpek saldırıları durmuyor gene de. Bu konuda ciddi anlamda sorunlar yaşıyoruz. Çocukların dışarda oyun oynamaları, okula gidip gelmeleri sorun oluyor. Biz bu konunun çözümünü istiyoruz. Köpekler eşime de saldırdı, bu nedenden dolayı ameliyat geçirdi. Onun dışında birkaç kadın arkadaşımıza köpekler saldırıp ısırdı” ifadelerine yer verdi. 

Ankara'nın kabusu oldular... Halk evden sokağa adım atmaya korkuyor. Hep birlikte sürü halinde ortaya çıkıyorlar - Resim : 2

"BURADA ÇOK FAZLA KÖPEK VAR" 

Emine Ağan, köpeklerin sayılarından dolayı rahatsız olduklarını söyleyerek, “Çok fazla köpeğin varlığından muzdaribiz. Birçok yere de şikayet ettik ama herhangi bir sonuç alamadık. Belediyenin toplama araçları geliyor, bir şekilde görevlerini yapıyorlar ama hayvan severler tarafından bu köpekler tekrar indirilip sokağa salınıyorlar. Köpekler yüzünden artık oturup çocuklarımız sağ salim evlerine gelecekler mi diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.