Kaçan kurbanlık koyunun peşinden gidip kaybolan tıp öğrencisinin son görüntüleri ortaya çıktı

Ankara’nın Pursaklar ilçesinde kaçan kurbanlık koyunun peşinden giden ve sonrasında kayıplara karışan 20 yaşındaki tıp öğrencisi Onur Eker’in son görüntüleri güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde Eker'in sıcaktan ve yürümekten bitkin olduğu görüldü.

Ankara’nın Pursaklar ilçesinde meydana gelen olayda, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencisi Onur Eker, bayram tatili için annesi ile birlikte dedesinin yanında gitii. Onur ve dedesi, koyunu kesmek için ahırdan çıkarırken koyun dağlık alana doğru kaçtı. Dede ve torun da koyunun arkasından koşmaya başladı. Dedesi yarı yolda geri dönerek kamyoneti alarak koyunun önüne geçmek için farklı bir yol tercih etti. Onur ise kaçan koyunun peşinden giderek onun ile birlikte kayboldu. 

Olay yerine çok sayıda arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Gece geç saatlere kadar yapılan arama çalışmalarına rağmen Eker bulunamadı.

Arama çalışmaları devam ediyor 

Bayramın ikici gününün yapılan çalışmalarda ise havadan helikopter destekli, termal kamera ve drone da kullanıldı. Yaklaşık 100 kişilik arama- kurtarma ekibinin yaptığı çalışmalara rağmen Onur'un izine rastlanmadı. Bir evin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerinde ise Eker’in yürümekten yorgun olduğu ve havanında sıcak olması nedeniyle yürüyemediği görüldü. Bayramın ikinci gününde Eker’i arama çalışmaları gece geç saatlere kadar sürerken çalışmalara ara verildi.