Anne adayları dikkat! Araştırma ile sonucu ortaya kondu: Bu hataların sonuçları çok ağır

ABD’de yapılan araştırma ile anne adayların diyet ve beslenmedeki hatalarının bebeklerde ciddi problem yarattığı ortaya kondu. İşte araştırmanın detayları...

Anne adayları dikkat! Araştırma ile sonucu ortaya kondu: Bu hataların sonuçları çok ağır

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki araştırmacılar, anne adaylarının beslenme ve diyette yaptığı hatalara ilişkin çalışma gerçekleştirdi. Uzmanlar, ‘işlenmiş gıdalar' tüketen anne adaylarının obez çocuklara sahip olma olasılığının daha yüksek olduğunu belirtti.

Araştırma işlenmiş gıdalar, dondurmalar, bisküviler, gazlı içecekler, cipsler ve hatta hazır çorbalar gibi yemek ve atıştırmalıklar üzerine yapıldı.

200 binden fazla anne ve çocuğuna ait verilere bakan araştırmacılar bir sağlık anketi aracılığıyla yediklerini ve içtiklerini kaydettiler ve bebekler izlenmeye başladı.

Sağlık görevlileri çocukluk obezitesi ile güçlü bir şekilde ilişkili olduğu bilinen bir dizi başka potansiyel olarak etkili faktöre de baktılar.

ÇARPICI SONUÇLAR ORTAYA KONDU

Katılımcıların yüzde 12’sini oluşturan 2 bin 471 çocukta, dört yıllık bir takip süresi boyunca fazla kilo veya obezite gelişti.

Makalenin sonuçları, hamilelikte tüketilen bu yiyeceklerin, çocuklarda aşırı kilo veya obezite riskinin artmasıyla bağlantılı olduğunu ortaya koydu.

İşlenmiş gıda tüketiminin en yüksek olduğu grupta tam yüzde 26 daha yüksek risk görüldü.