Anne ile kızını zorla uçaktan indirdiler! Gözyaşları içinde anlattı

ABD'de genç bir anne, iki yaşındaki kızları maske takmayı reddettiği gerekçesiyle birlikte eşiyle birlikte United Airlines uçağından atıldı.

2 yaşındaki kızları Edeline'nin maske takmak istememesi sonucunda ailenin uçuşu iptal edildi ve uçaktan kapı dışarı edildiler. Talihsiz anne yaşananları Instagram hesabından gözyaşları içinde anlattı.

Maskesiz bindiği uçaktan zorla indirildi

Genç bir anne, iki yaşındaki kızları maske takmayı reddettiği için kocasıyla birlikte United Airlines uçuşundan atıldı. Eliz Orban, Cuma günü Instagram'da paylaştığı bir videoda, uçaktan indikten sonra kocası ve kızı Edeline ile birlikte havaalanında gözyaşları içinde görüldü.

"Havayollarını kullanmamız yasaklandı"

Colorado'dan New Jersey'e ailesiyle birlikte yolculuk eden Orban, "İki yaşındaki çocuğumuz maske takmadığı için uçaktan atıldık" dedi. Ayrıca United Airlines tarafından çocukları maske takmadığı için sonsuza kadar bu havayollarını kullanmalarının yasaklandığını belirtti.
Havayolu firması ise çiftin ileri tarihte yapacakları uçuşların yasaklandığı iddaalarını reddetti.

Instagram'da paylaşıldığında büyük ilgi toplayan video, havayolu personelinin Orban ve kocası kızlarının yüzüne bir maske takmaya çalışırken bile aileyi uçuştan çıkardığı anı gösteriyor.

Videoda iki yaşındaki Edeline'nin gözle görülür bir şekilde üzgün olduğu görülüyor. Bir yerde, bir havayolu personelinin uçağa bindiği ve ailenin koltuklarına doğru yürüyerek uçaktan ayrılmaları gerektiğini söylediği görülüyor.

"Zorla indirildik"

Orban'ın eşi ise onlara tepki göstererek maskeyi çocuklarının yüzünde tutmaya çalıştıklarını söylüyor. Çift, kızlarını "ağladığı" için maske takmaya zorlayamadıklarını açıklamaya çalışsa da aile daha sonra eşyalarını toplayarak uçaktan çıkmak zorunda kaldı.

Videoda, havayolu yetkilisinin çiftin kızlarının araba koltuğu da dahil olmak üzere bagajlarının uçakta kalacağını ve nihai hedeflerine gideceğini söylediği de kayıt altına alındı. Bu olaydan sonra Orban sosyal medyaya giderek "güvensizlik" ve "iğrenme" notu ile 5.9 milyondan fazla görüntü toplayan videoyu paylaştı.

"Maske takmaması gerekiyor"

Eliz Orban, yaşadığı bu olayın ardından Dünya Sağlık Örgütü'nün beş yaşın altındaki çocukların yüz maskesi takmamaları önerdiğine dikkat çekti fakat Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (CDC), ebeveynlerin 2 yaşında ve üzerindeki çocuklara toplum içinde ve insanların yanında maske takmaları gerektiğini belirtiyor.