Anneden yürek yakan sözler! "Yavrumun ahı yerde kalmasın"

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde intihar eden Emre Y.'ye (23) 9 yaşından 18 yaşına kadar cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen akrabası V.T.'nin (68) tutuklu yargılandığı davanın 5'inci duruşması Edirne Adliyesi'nde görüldü. Duruşma çıkışında anne Hülya Oya Y'nin sözleri yürek dağladı.

Anneden yürek yakan sözler! "Yavrumun ahı yerde kalmasın"

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde intihar eden Emre Y.'ye (23) 9 yaşından 18 yaşına kadar cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen akrabası V.T.'nin (68) tutuklu yargılandığı davanın 5'inci duruşması Edirne Adliyesi'nde görüldü. Sanık V.T.'nin tutuklu yargılanmasının devamına karar verildiği duruşmanın çıkışında gözyaşlarına boğulan Emre Y.'nin annesi Hülya Oya Y., "Yavrumun kanı yerde kalmasın istiyorum. Bu ölse bile bana yetmiyor. Genç yaşında fidanım gitti. Yavrum gitti, ben her gün toprakla konuşuyorum. Elbiselerini kokluyorum. Bana cevap vermiyor. Yavrumun ahı yerde kalmasın" dedi.

Çorlu'da küçük yaştan beri akrabası V.T.'nin cinsel istismarına uğradığı iddia edilen Emre Y., 29 Nisan 2019’da 15'inci kattaki evlerinin penceresinden atlayarak, yaşamına son verdi. İntiharından 1 ay önce ailesine, uğradığı sistematik istismardan bahseden ve 2002- 2003 yıllarında evlerinde kalan V.T isimli akrabalarının cinsel istismarına uğradığını söyleyen Emre Y., 2011'e kadar dönem dönem istismarın devam ettiğini anlattı. Emre Y.'nin, V.T. ile yüz yüze gerçekleştirdiği görüşmenin ses kaydıyla Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu; ancak intiharından sonra işleme koyulduğu ortaya çıktı. Emre Y.'nin intiharından sonra gözaltına alınan ve 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' gerekçesiyle tutuklanan V.T., 3 ay sonra görülen ilk duruşmada tahliye edildi.

Duruşmaya SEGBİS ile katıldı

Tahliyenin ardından Edirne Cumhuriyet Savcısı'nın mahkemeye gönderdiği yazıda V.T. için tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılması talep edildi. Karar sonrası V.T., 19 Ağustos 2019’da Çanakkale'de tutuklandı. Sanık V.T.’nin, Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmasının 5’inci celsesi bugün görüldü. V.T. duruşmaya tutuklu bulunduğu Çanakkale Cezaevi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, sanık ve mağdur avukatları da salonda hazır bulundu. Duruşmaya ayrıca Emre Y.'nin anne ve babası ile 2 ablası katıldı. Mahkeme heyeti, Covid -19 tedbirleri kapsamında duruşmayı basına ve izleyicilere kapatma karara aldı.