Anneleri dağdan düşen öksüzlere sahip çıktılar. Şimdilik gözü gibi bakıyorlar ama günü gelince veda edecekler

Annelerinin kayalıktan düşerek ölmesi sonucu öksüz kalan yavru yaban keçileri, besicilik yapan aile tarafından sahiplenildi. Büyüyene kadar aile tarafından bakılacak olan 'Munzur' ve 'Dersim' isimli yaban keçileri, büyüdükten sonra doğal ortamlarına bırakılacak.

Anneleri dağdan düşen öksüzlere sahip çıktılar. Şimdilik gözü gibi bakıyorlar ama günü gelince veda edecekler

Munzur Vadisi Milli Parkı'nda yaklaşık bir hafta önce kayalıklardan düşen annelerini kaybeden iki yavru yaban keçisi, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü ekiplerince koruma altına alınmıştı. Kendilerine süt anne desteği sağlanan yavruların daha sağlıklı büyüyebilmesi için Ovacık'ta besicilik yapan Umut Can Yarar ile iletişim kuruldu. Daha sonra yaban keçileri bölgeye nakledilerek, Mercan Dağları'nda yayla yaşamı süren Yarar'a emanet edildi.

Anneleri dağdan düşen öksüzlere sahip çıktılar. Şimdilik gözü gibi bakıyorlar ama günü gelince veda edecekler - Resim : 1

ZAMANI GELİNCE YAŞAM ALANLARINA BIRAKILACAK

"Munzur" ve "Dersim" adı verilen erkek ve dişi yaban keçileri, günde 6-7 defa "Sümbül" ve "Nergis" isimli keçiler tarafından emziriliyor. DKMP ekipleri, belirli aralıklarla Yarar ailesini ziyaret ederek, yaban keçilerinin genel sağlık durumuna ilişkin kontroller yapıyor. Sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilen yavru yaban keçileri, doğada hayatta kalacak erişkinliğe ulaştıklarında yeniden kendi yaşam alanlarına bırakılacak.