Annenin çocuklarına depremi öğrettiği video gündem oldu, herkes Türkiye detayına takıldı

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda bir annenin çocuklarına depremi uygulamalı olarak gösterdiği izlendi. Japonya'daki binalardan örnek veren annenin Türkiye'deki depremi örnek gösterdiği sırada aynı sarsıntıyı yaratmaması ise sosyal medya kullanıcılarının dikkatinden kaçmadı. Kullanıcılar "Abla yaptığı iki ayrı kuvvet sence aynı mı" gibi yorumlarda bulundu.

Asrın felaketinin ardından Japonya’da kullanılan raylı ev sistemi kamuoyunda yeniden konuşulan konular arasında yer aldı. Söz konusu depremlerden etkilenen bir anne çocuklarına Türklerin ve Japonların evi diyerek raylı ev sistemini uygulamalı bir şekilde gösterdi.

UYGULAMALI GÖSTERDİ

Bir tepsinin üzerine kalem ve tahtalar koyan anne “Bu Japonların” evi diyerek tepsiyi salladı fakat tahtalar yıkılmadı. Tahtaların altından kalemi alan anne bu sefer tepsiyi yine salladı ve sahte bina yerle bir oldu. Anne o anları “Bu da Türklerin evi” diyerek anlattı.

Annenin binalardaki raylı sistemin önemini çocuklarına uygulamalı bir şekilde anlattığı o anlar sosyal medyada gündem oldu.