Antalya sahillerinde Caretta carettalar görüntülendi…Sahile gelme nedenlerini duyanlar onları rahatsız etmedi

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde Caretta carettalar görüldü. Onları gören vatandaşlar fotoğraflarını çekerken hayvanların sahile yumurtlamak için geldiklerini anladı. Amaçlarını anlayan bölge sakinleri deniz kaplumbağalarını rahatsız etmedi.

Antalya sahillerinde Caretta carettalar görüntülendi…Sahile gelme nedenlerini duyanlar onları rahatsız etmedi

Antalya’da yer alan Gazipaşa’ya bağlı Selinus ve Koru sahilleri, deniz kaplumbağalarına (Caretta Caretta) ev sahipliği yapmasıyla biliniyor. Geçtiğimiz günlerde ise sahile giden vatandaşlar deniz kaplumbağalarını gördü. Hemen fotoğraflarını çeken vatandaşlar onların yumurtlamaya geldiğini fark ederek rahatsız etmedi.

Antalya sahillerinde Caretta carettalar görüntülendi…Sahile gelme nedenlerini duyanlar onları rahatsız etmedi - Resim : 1

YUMURTALARINI BIRAKIYOR

Deniz kaplumbağaları, ilçe sahillerinde 50-60 santimetre derinliğinde yuva kazıyor. Kazılan yuvalara yaklaşık 70 ila 100 kadar yumurtayı bırakan carettalar, yumurtladıktan sonra sahilden ayrılıyor. Plajlarda tespit edilen yuvalar ise gönüller ve Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’ne bağlı ekipleri tarafından koruma altına alınıyor. Carettaların yumurtlamasından 2 ay sonra yuvadan çıkan yavrular tekrar denize dönüyor.