Antalya ve Muğla sahilinde son 6 günde 9 ceset bulundu! Bakan Yerlikaya'dan açıklama geldi

Son günlerde Antalya ve Muğla sahillerine vuran cesetler gündeme oturdu. Konuya ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada Antalya kıyılarına vuran cesetlerden birinin, kaybolan M.Ş.E'ye ait olabileceği düşünüldüğünü belirtti. Yerlikaya, Antalya'daki diğer cesetlerin kıyafetlerinin üretim yerinin Suriye olduğu tespit edildiği ve Muğla'da kıyıya vuran bir başka cesedin ise 6 Ocak'ta kaybolan 3 düzensiz göçmenden birine ait olabileceği değerlendirildiği bilgisini paylaştı.

Antalya ve Muğla sahilinde son 6 günde 9 ceset bulundu! Bakan Yerlikaya'dan açıklama geldi

17 Ocak'tan beri Antalya ve Muğla sahillerine 9 kişinin cansız bedeni vurdu. Cesetlerin kimlikleri tespit edilmeye devam ederken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan konuyla ilgili bir açıklama geldi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

CESETLERDEN BİRİNİN M.Ş.E. AİT OLABİLECEĞİ DEĞERLENDİRİLİYOR
Son 6 günde Antalya kıyılarına 8, Muğla kıyılarına 1 olmak üzere toplam 9 cansız beden vurdu. Antalya'da kıyıya vuran cansız bedenlerden birinin, bir süre önce kaybolan M.Ş.E'ye ait olduğu değerlendirilmektedir. Kesin sonuç adli tıp incelemesi sonrası ortaya çıkacaktır. Antalya'da kıyıya vuran diğer cansız bedenlerin kıyafetlerinin üretim yerinin Suriye olduğu tespit edildi.

90 KİŞİLİK TEKNE DETAYI
Geçtiğimiz ay Lübnan ile Suriye arasındaki sahil bölgesinden yaklaşık 90 kişiyi taşıyan bir teknenin Kıbrıs’a doğru hareket ettiği, saatler sonra tekneyle bağlantının kesildiği ve müteakiben teknenin kaybolduğu belirlenmiştir. Meteorolojik veriler ise son bir haftadır hâkim rüzgârın Güney'den estiği; dalgaların Güney Doğu yönünden geldiğini göstermektedir. Bahse konu cansız bedenlerin akıntı, rüzgâr ve dalga sebebiyle Antalya kıyı hatlarına sürüklenebileceği ihtimali değerlendirilmektedir.

"DÜZENSİZ GÖÇMEN OLABİLECEĞİ DEĞERLENDİRİLİYOR"
Muğla’da kıyıya vuran cansız bedenin ise 6 Ocak 2024 tarihinde Kurtoğlu Burnu 13 mil güneyinde kaybolan 3 düzensiz göçmenden biri olabileceği değerlendirilmiştir. Sahile vuran cansız bedenlerle ilgili kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. Kolluk birimlerimiz Cumhuriyet Savcılıklarımızla koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir.