Antalya'da fırtına! Dev dalgalar 30 metre havaya yükseldi

Antalya'da sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren fırtına, hayatı olumsuz etkiledi. Rüzgarın hızının 60 km'yi bulduğu kentte 11 uçak seferi iptal edildi. Falezlere çarpan dev dalgalar ise 30 metreye kadar yükseldi.

Antalya'da fırtına! Dev dalgalar 30 metre havaya yükseldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) 'turuncu kodla' uyardığı Antalya'da sabah saatlerinden sonra özellik Kemer, Konyaaltı, Muratpaşa, Kepez, Döşemealtı ve Aksu ilçelerinde sağanak ve fırtına etkili oldu.

11 SEFER İPTAL EDİLDİ

Kaleiçi Yat Limanı’nda falezlerde yüksekliği 3 metreyi bulan dalgalar oluşurken batan tur teknesinin parçalarının da deniz üzerine çıktığı görüldü. Liman içindeki tekneler sahipleri tarafından tekrar bir olumsuzluk yaşanmaması için halatlarla sabitlendi, önlemler alındı.

Antalya'da fırtına! Dev dalgalar 30 metre havaya yükseldi - Resim : 1

Falezlere çarpan dev dalgalar 30 metre havaya yükseldi. Diğer taraftan şiddetli fırtına dolayısıyla THY’nin Antalya’ya düzenleyeceği 11 seferini iptal ettiği öğrenildi.

"BU KADARINI DÜŞÜNMÜYORDUM"

Dalgaları izlemek için gelen Mesut Yapar isimli vatandaş, "Uzun zamandır böylesini görmedim, dalgalar falezlere kadar çıkıyor. Ben bu kadarını düşünmüyordum, sanırım birazdan daha kötü olacak. Umarım olmaz, az önce fotoğraf çektirmek isteyen bir arkadaşımız ıslandı. Bu manzara her zaman da olmaz, değerlendirmek gerekir. Ben şimdi buradan Konyaaltı Sahili'ne gideceğim” ifadelerini kullandı.