Antalya’da ‘Rusça Tabela’ polemiği! Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, olayın aslını tv100’e anlattı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Başkan Muhittin Böcek’in adının da bulunduğu 'Otobüsünüz nerede?' başlıklı Rusça yazılı bir afişi otobüs duraklarına astı. Başkan Böcek, konuya ilişkin ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile yaşadığı polemiğin arka planını tv100’de anlattı.

Antalya’da ‘Rusça Tabela’ polemiği! Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, olayın aslını tv100’e anlattı

Antalya Büyükşehir Belediyesi de buna karşı Rusların çoğunlukta olduğu bölgelerdeki otobüs duraklarına, Rusça bilgilendirme tabelaları astı. Tabelalarla Rusça otobüs hareket saatleri, belediyeye ulaşılabilecek numaralar ve mobil uygulama bilgilerine yer verildi.

Ayrıca, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek'in isminin de Rus alfabesi ile yazıldığı görüldü.

Böcek’e en büyük eleştiri ise Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ’dan gelmişti. Ümit Özdağ, Muhittin Böcek’i eleştirerek “Aferin Muhitin Böcek. Milli omurgasızlık nasıl olur gösterdin. İktidarı ile muhalefeti ile DÜZEN Partileri Türk milli kimliğini ve Türk Milleti’nin menfaatlerini temsil etmiyorlar” ifadelerini kullandı.

Özdağ’ın paylaşımına ise Böcek, “25 milyonun ziyaret ettiği Turizm Başkenti Antalyamızda savaş mağduru misafirlerimize yardım için yaptığımız Rusça bilgilendirmeyi millilik adı altında eleştirmenizi kınıyorum. Milliyetçiliğimi sizin için bile kullanmayacağım bir kelimeyle eleştirmek size düşmez Sayın Ümit Özdağ” şeklinde karşılık verdi.

BÖCEK, TV100 EKRANLARINDA KONUYA AÇIKLIK GETİRDİ

Yaşananların ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, tv100’de yayınlanan Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına canlı bağlanarak konuya açıklık getirdi.

"BEN DE BUNU BİR AY ÖNCE KALDIRTTIM"

“Otobüsüm nerede projesi adı altında burada ikametgâh yerlerine ulaşılmasıyla ilgili Ulaşım Dairesi’nin hazırladığı bir afiş. Ben de bunu bir ay önce kaldırttım. Çalışma arkadaşlarıma kızdım, Muhittin Böcek’in Rusya yazılmasına karşı geldiğimi için… O zaman Sayın Özdağ yoktu. Ama biz Antalya’da turizmle ilgili 275 bin çalışanımız var. Bu bir zincirdir. Bütün vatandaşlarımızın buradan ekmek yediğini herkes bilir. Burada iyi niyetle yapılmış bir konuyu, ‘Mülteci değil bunlar ikametgâh almış’ diyerek devletle bizim görevimizi karıştırmalarından dolayı son derece üzüldüm” dedi.

"BENİM MİLLİYETÇİLİĞİMİ KİMSE TARTIŞAMAZ"

Söz konusu afişlerin bir ay önce kaldırıldığını belirten Başkan Böcek, “Rusya’da Moskova’da Türk-Antalya mutfağını görebilirsiniz; Almanya’ya gittiğinizde de Türk ismini gururla taşıyan insanlarımız vardır. Burada milliyetçilik yapacaksak benim milliyetçiliğimi kimse tartışamaz. Ben şehit torunuyum” ifadelerini kullandı.