Ölen minik Kumsal’ın annesi: 'Şeytan doldurur' dedim dinlemedi, tetiğe bastı!

Antalya'da, temizlediğini iddia ettiği tüfeğin ateş alması sonucu 2 aylık bebeği Kumsal Karataş'ın ölümüne neden olan Yusuf Karataş (18), 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı. Bebeğinin annesi Marzi G. 'Yapma şeytan doldurur' diye uyardım. bebeğim Kumsal'a doğrultup, tetiğe bastı" dedi.

Ölen minik Kumsal’ın annesi: 'Şeytan doldurur' dedim dinlemedi, tetiğe bastı!

Karataş'ın birlikte yaşadığı bebeğinin annesi Marzi G. (17), "Bebeğin altını temizliyordum. Namluyu bana doğrultu. 'Yapma şeytan doldurur' diye uyardım. Bu kez önce havaya, sonra bebeğim Kumsal'a doğrultup, tetiğe bastı" dedi.

Olay, cumartesi günü saat 17.30 sıralarında, Kepez ilçesine bağlı Habipler Mahallesi 5480 Sokak'taki gecekonduda meydana geldi. Yusuf Karataş'ın iddiaya göre temizlediği tüfek ateş aldı.

Tüfekten çıkan saçmalar, 2 aylık kızı Kumsal'ın başına isabet etti. Kumsal, olay yerinde hayatını kaybederken, anne Marzi G. ile baba Yusuf Karataş gözaltına alındı. Polisin olay yerindeki incelemesinin ardından Kumsal bebeğin cansız bedeni, Antalya Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

'Yapma şeytan doldurur'
Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde ifadesi alınan Yusuf Karataş, olayın tüfeği temizlerken meydana geldiğini ileri sürdü. Anne Marzi G. ise bebeğin ölümüyle ilgili birlikte yaşadığı Yusuf Karataş'ı suçladı. Marzi G., "Bebeğin altını temizliyordum. Elinde tüfekle yanıma geldi ve tüfeğin namlusunu başıma dayadı. Ben de 'Yapma şeytan doldurur' diye uyardım. Beni dinlemedi. Tüfeği önce tavana daha sonra bebeğe doğrultup, tetiğe bastı" dedi.

'Kasten öldürme' suçundan tutuklandı
Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Marzi G. savcılıktaki ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak serbest bırakılırken, Yusuf Karataş ise çıkarıldığı mahkemece 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı.