Antalya'da yaşanan dolu yağışı seraların üstüne düştü! Seraların camları kırıldı, ekinler zarar gördü

Antalya'nın Serik ilçesine gece saatlerinde dolu yağışı gerçekleşti. Dolu yağışı seralara büyük zarar verdi. Seraların camları kırıldı, ürünler zarar gördü.

Dün gece saat 23.00 sıralarında aniden bastıran dolu yağış sebebiyle hazırlıksız yakalanan çiftçiler de zon anlar yaşadı. Sera sahibi Mehmet Teker, " 1997 yılından buyana sera işi yapıyorum bu zamana kadar ben böyle bir şey görmedim. Ufak tefek dolu yağışı oluyordu ama böyle bir zararı olmamıştı" dedi.

Nar üreticisi Mehmet Karanfil ise sabah geldiklerinde ağaçların altında 1 metrelik dolu olduğunu söyleyerek " Ne yapacağımızı şaşırdık. Dün 985 kg nar hasadı yaptım. 55 ağaçtan hiç bir şey kalmadı. Ceviz ağaçlarının yüzde 50'si de zarar gördü" diye konuştu.

Salatalık üreticisi Ramazan Küçüktat ise " Gece saat 23:00 gibi dolu yağdı. Sabah baktığımızda seranın çok kötü olduğunu gördük. Allah'tan geldi yapacak bir şey yok. Yaklaşık 150 bin lira zararımız var" şeklinde konuştu.

Domates üreticisi Feridun Teker ise " Çiftçilerin yüzde 70'i zararda. Sabaha kadar aralıklarla yağdı. Benim seranın camları kırık durumda. Fidanlarım gitti, sera içerisine giremiyoruz. Allah'tan geldi yapacak bir şey yok. Buna da şükür en azından başımız sağ. Daha önce ufak tefek dolu yağışı olmuştu, ama böylesini ilk kez yaşadım" açıklamasında bulundu.

Patlıcan üreticisi Talat Çeşme, " Gece saatlerinde dolu yağışı meydana geldi. İçerisinde ki patlıcanı, seranın camlarını hiç bir şey koymadı. Yapılacak bir şey kalmadı. Sözün bittiği yerdeyiz" dedi.