Antalya’nın Alanya ilçesinde orman yangını! Bakan Yumaklı İHA’lardan bilgi aldı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Antalya’nın Alanya ilçesindeki orman yangınındaki son durumu öğrenmek için İHA Komuta Kontrol Merkezi'ni ziyaret etti. Bakan Yumaklı, İHA’lardan elde edilen görüntüler eşliğinde son durum hakkında bilgi aldı.

Antalya’nın Alanya ilçesinde orman yangını! Bakan Yumaklı İHA’lardan bilgi aldı

Antalya’nın Alanya ilçesinde çıkan orman yangının söndürülmesi için çalışmalar devam ediyor. Bölgeye giden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, incelemelerde bulundu.

Bakan Yumaklı incelemelerinin ardından Orman Genel Müdürlüğü'nün Alanya-Gazipaşa Havalimanı'nda bulunan İHA Komuta Kontrol Merkezi'ni ziyaret eden Bakan Yumaklı, yangın söndürme faaliyetlerinde yararlanılan İHA’lardan elde edilen görüntülerle ilgili bilgi aldı.

Antalya’nın Alanya ilçesinde orman yangını! Bakan Yumaklı İHA’lardan bilgi aldı - Resim : 1

İHA’LAR YANGININ TESPİTİNDE ÖNEMLİ ROL OYNUYOR

Alanya-Gazipaşa Havalimanı'nda konuşlu bulunan Orman Genel Müdürlüğü envanterindeki BAYKAR tarafından geliştirilen yerli ve milli Bayraktar TB2 İHA, bölgedeki orman yangınlarını tespitte önemli rol oynuyor ve müdahalenin daha hızlı yapılmasına katkı sağlıyor. Türkiye, orman yangınlarıyla mücadelede İHA kullanan Avrupa’da bir, dünyada ikinci ülke konumunda bulunuyor.