Avuç avuç yiyeceksiniz! Cinsel gücü artırıyor, işte antidepresanı bıraktıracak kuruyemiş...

Dünya giderek zor bir hale gelirken, hastalıklar, yaşam koşulları, insanları giderek daha çok antidepresan kullanmaya zorluyor. Peki "antidepresanı nasıl bırakırım" diyorsanız bu haberimiz tam size göre. İşte antidepresan etkisi yaratan kuruyemiş.

Avuç avuç yiyeceksiniz! Cinsel gücü artırıyor, işte antidepresanı bıraktıracak kuruyemiş...

Bazen okul hayatı bazen iş yaşamı bazen de aileden yaşanan gerilimlerden ötürü pek çok kişi psikolojik rahatsızlıklarla psikoloğa başvuruyor. Son yıllarda hem Türkiye'de hem de dünyada antidepresan kullanımı arttı. Öyle ki pek çok kişi antidepresan olmadan nasıl yaşayacağını dahi bilmiyor. Antidepresandan kurtulmak isteyen kişiler ise çözüm yolları arıyor. Sizlere antidepresan etkisi yaratan kuruyemişten bahsedeceğiz.

Antidepresan etkisi yaratan kuruyemiş

Antidepresan gibi kimyasal kullanmak istemeyenler ancak ruhuna da iyi gelecek bir şey arayanlar için kuruyemişlerden kaju bulunmaz bir nimet.  Uzmanlara göre iki avuç kaju fıstığı, reçeteli antidepresanların verdiği etkiyle aynı eşdeğerdedir. Durum böyleyken kimyasal içeren antidepresanlar yerine neden kaju fıstığı kullanılmasın.

Kaju fıstığı ayrıca, reçeteli antidepresanlarda bulunan, bir aminoasit olan triptofan açısından zengindir. Vücut triptofanı, cinsel istek, iyi ruh hali ve sağlıklı uykuya büyük katkıda bulunan serotonine dönüştürür.

Mutlu ve zinde hissedeceksiniz

Düzenli olarak kaju fıstığı tüketmek, serotonin seviyesini artıracağı için, mutlu, canlı ve zinde hissedersiniz. Stres seviyeniz düşer, endişeli ruh haliniz geçer ve iyi bir uyku almanızı sağlarak antidepresan kullanmanızı gerektirecek bir durum ortaya çıkma riski azalır.

Avuç avuç yiyeceksiniz! Cinsel gücü artırıyor, işte antidepresanı bıraktıracak kuruyemiş... - Resim : 1

Mineral ve vitamin kaynağı

Kaju fıstığı ayrıca, protein, lif ve genel sağlığa katkıda bulunan zengin mineral ve vitamin kaynaklarıyla doludur. Bu mineraller potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, demir, sodyum, manganez, çinko, bakır ve selenyumdur. Ayrıca, folat ve K vitamini açısından da zengindir.