MEB’den kritik online sınav açıklaması!

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Açık Liselerde 1.5 milyon öğrenci eğitim alıyor. Örgün eğitim yarıda bırakan veya çalışan adayların sıkça tercih ettiği Açık Lise sınavlarıyla ilgili kritik açıklama geldi.

MEB’den kritik online sınav açıklaması!

Açık Liselerde eğitim alan öğrenciler her yıl mezuniyet şartlarını yerine getirmek ve bir üst sınıfa geçebilmek için sınavlara katılıyor. 1. dönem sınavları Aralık ayında düzenlenirken gözler 2. dönem sınavlarına çevrilmişti. Bakanlığın yayınladığı 2022 yılı sınav uygulama takviminde sınavların yapılış şekli ”e-Sınav” olarak belirlenmişti. Mart ayında yapılması planlanan sınavlarla ilgili kritik açıklama Milli Eğitim Bakanlığından geldi. Bakanlık yeni bir düzenleme yaparak sınavların nasıl düzenleneceğini açıkladı. Sınav tarihlerinde değişiklik olmazken 1. 5 milyon öğrenciyi yakından ilgilendiren sınav kararı alındı. Peki AÖL sınavları çevrim içi mi yoksa e-Sınav olarak mı yapılacak? İşte Açık Öğretim Okulları ikinci dönem sınav kararı…

MEB sınavlarda değişikliğe gitti!

Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı 2022 sınav takviminde sınavların Mart ayı içerisinde e-Sınav olarak düzenleneceği bilgisi paylaşılmıştı. Açık Öğretim Lisesi resmi internet sayfasından paylaşılan açıklamada Açık Öğretim Kurumları 2. dönem sınavlarının online yapılacağı duyuruldu. AÖL 2. dönem sınavları 1 Mart tarihinde başlayacak ve 10 Mart tarihinde sona erecek.

 AÖL 2. Dönem Sınavları online olarak nasıl yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, online sınav uygulama kılavuzuna göre Açık Lise sınavlarında öğrencilere sorumlu oldukları her ders için 20 soru yöneltiliyor. 20 sorunun cevaplanması için adaylara 30 dakika sınav süresi veriliyor. MEB 2021-2022 eğitim öğretim yılında ders geçme notunu 35 olarak belirledi. Öğrencilerin doğru yanıtladıkları her sorunun puan olarak karşılığı 5’dir. Çevrim içi sınavlarda en az 9 soruya doğru yanıt veren aday dersi başarıyla tamamlamış olur.

Kayıt yenileme işlemleri 11 Şubat’ta sona erecek

2. dönem sınavlarına katılabilmek için kayıt yenileme işlemi yapılması zorunludur. Kayıt yapmayan öğrenciler sınavlara katılamazlar. Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı kayıt yenileme takvimine göre adaylar 11 Şubat 2022 tarihi mesai bitimine kadar kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştirebilir. 2. dönem ders seçme işlemleri 12 Şubat tarihi itibariyle sona erecek.

AÖL mezuniyet şartları nelerdir?

Öğrenim görülen toplam dönemin 8 veya üzeri olması (18 yaş ve üzeri için 5)

Toplam kazanılan kredinin en az 170 ve üzeri olması,

Ortak derslerde başarılı olunması,

Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmak.