Apple iPhone 12'nin tanıtım tarihini açıkladı!

Apple iPhone 12'nin tanıtım tarihini açıkladı! iPhone 12 ne zaman tanıtılacak?

Apple iPhone 12'nin tanıtım tarihini açıkladı!

Apple yeni iPhone'u her sene eylül ayında tanıtıyordu. Ancak bu gelenecek bu sene bozuldu. Geçtiğimiz eylül ayında düzenlenen basın lansmanında yeni iPad'ler ve Apple Watch modelleri tanıtıldı. Ancak iPhone 12 ailesi ise duyurulmamıştı. sonunda Apple'dan beklenen resmi tanıtım duyurusu geldi. Cupertino merkezli şirket "Hi, Speed" sloganı ile yeni online etkinlik yapacağını açıkladı. iPhone 12 ne zaman tanıtılacak? Apple'ın basın lansmanı ne zaman...

Bilindiği üzere iPhone 12 ailesi, eylül ayındaki etkinlikte tanıtılmadı. İddialarda Apple'ın 13 Ekim'de basın lansmanı yapacağı ileri sürülüyordu, sonunda resmi duyuru geldi. ABD'li teknoloji devi yaptığı açıklamada 13 Ekim Salı günü "Hi, Speed" sloganı ile etkinlik yapacağını açıkladı. Böylece iddialar da doğru çıkmış oldu.

Apple iPhone 12'nin tanıtım tarihini açıkladı! - Resim : 1

IPHONE 12 BASIN LANSMANI SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

Apple'ın etkinlikleri Türkiye saati ile 20:00'da başlıyor. 13 Ekim'deki etkinliğin de herhangi bir değişiklik olmazsa, 20:00'de gerçekleşmesi bekleniyor.

Diğer yandan "Hi, Speed" sloganı iPhone 12'de 5G desteğini ve A14 yonga setini işaret eden açık bir ipucu. Davetiyedeki daireler de Siri arayüzünü veya daha hüçük Homepod olabileceğini gösteriyor. Bunlar dışında davetiyede başka bir ipucu da yok.

4 FARKLI IPHONE MODELİ VAR

Yeni etkinlikte 4 ayrı iPhone 12 modelinin tanıtılması bekleniyor. Bu modeller 5.4 inç'lik iPhone 12, 6.1 inç'lik iPhone 12 Max, 6.1 inç'lik iPhone 12 Pro ve 6.7 inç'lik iPhone 12 Pro Max olacağı tahmin ediliyor. Bu modeller arasında asıl fark yapan kısım kamera teknolojisi olacak.

iPhone 12 ve iPhone 12 Max'te çift kamera olacağı söylenirken, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max'te üç kamera ve LIDAR tarayıcı yer alacak. LIDAR için kısaca lazer tarayıcı algılama sistemi diyebiliriz.

iPhone 12 serisinde OLED ekranla birlikte 5G bağlantısı da olacak. Tasarımsal olarak da cihazların iPhone 4, iPhone 5 ve en son çıkan iPad Pro gibi düz kenarlara sahip olacağı belirtiliyor.

 

iPhone 12 serisinin isimlendirilmesi hakkında da bazı raporlar var. İddialara göre Apple yeni iPhone'larını şu şekilde de isimlendirebilir:

İsimsiz sanayi kaynağına göreyse bu isimlendirme olmayacak. Apple farklı şekilde isimlendirme yapacak. Bu yüzden isim konusundaki iddialar birbiriyle çelişiyor.

IPHONE 12 NE ZAMAN SATIŞA ÇIKACAK?

iPhone 12 ailesinin ekim ayında satışa çıkmayacağı söyleniyor. Raporlara göre Apple, iPhone 12 için kademeli çıkış planı hazırladı. Bazı modeller muhtemelen kasım ayına kadar satışta olmayacak. Hatta başka bir iddiada ise iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max'in aralık ayında satışa çıkabileceği belirtiliyor.