Apple, uygulama mağazası App Store'u reklamlarla doldurmaya hazırlanıyor.

App Store'un "Bugün" sekmesinde ve bireysel uygulama sayfalarında reklam göstermeyi planlıyor. Uygulama iki yeni reklam alanı şeklinde olacak. Arama sekmesinde ve arama sonuçlarında zaten görebileceğiniz reklamları kapsayacak şekilde genişletilecek.

Apple, uygulama mağazası App Store'u reklamlarla doldurmaya hazırlanıyor.

Bugün sekmesindeki reklamlar, o sekmedeki diğer içerikler tarafından kullanılan daha büyük kart biçiminde görünür olacak. Ancak uygulamanın adının altında mavi kutucuk içinde "Reklam" yazan bir ibare görünecek.

Apple, uygulama mağazası App Store'u reklamlarla doldurmaya hazırlanıyor. - Resim : 1

Bireysel uygulama sayfalarındaki reklamlar, baktığınız uygulamayla benzerini öneren "Beğenebilirsiniz" başlığının altında görünecek. App Store aramasında olduğu gibi, uygulama sayfalarındaki reklamlar, diğer önerilerden ayırt edilmeleri için mavi "Reklam" kutucuğu ibaresi ile vurgulanacak. Bu reklamlar için belirli uygulamalar hedeflenemeyecek, ancak reklamlar altında gösterildikleri uygulamayla alakalı olacak.

Apple, uygulama mağazası App Store'u reklamlarla doldurmaya hazırlanıyor. - Resim : 2

Apple yaptığı açıklamada, Search Ads ile her büyüklükteki geliştiriciye işlerini genişletmeri için fırsatlar sunacağını belirtti . Şirket açıklamanın devamında "Diğer reklam tekliflerimiz gibi, bu yeni reklam yerleşimleri de aynı temel üzerine inşa edilmiş olacak; yalnızca uygulamaların onaylı App Store ürün sayfalarından içerik bulunduracaklar ve aynı katı gizlilik standartlarına bağlı kalacaklar." Reklam uygulamasının testlerin yakında başlanması planlanıyorun.

Apple, uygulama mağazası App Store'u reklamlarla doldurmaya hazırlanıyor. - Resim : 3

Apple'ın reklam geçmişi

Apple ilk olarak 2016 yılında App Store arama sonuçlarında reklam göstermeye başladı. Eylül ayında Kişiselleştirilmiş Reklamları etkinleştirmek için kullanıcılardan izin istemeye başladı . 

Yeni reklam noktaları, Apple'ın App Store'dan para kazanmanın yeni yollarını araştırdığını ve hizmet işini büyütmeye devam ederken reklamların şirket için daha önemli bir sütun haline gelebileceğini gösteriyor.