Apple, 4 yıllık iOS 12’den sonrasını alamayan iPhone’lar için sürpriz bir güncelleme yayınladı

Apple, IOS 16 için hazırlıklarını sürdürürken sürpriz bir karar ile iPhone Xs ve Xs Max cihazlarının tanıtılmasıile son olarak iOS 12 güncellemesini alabilen iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPod Touch 6, 1. Nesil iPad Air, iPad Mini 2, iPad Mini 3 için sürpriz bir güncelleme yayınladı.

Apple, 4 yıllık iOS 12’den sonrasını alamayan iPhone’lar için sürpriz bir güncelleme yayınladı

Apple, IOS 16 beklenirken herkesi şaşırtacak hamle ile destek süresi çoktan dolmuş olan IOS 12 için sürüm numarasını 12.5.6'ya yükselten bir güncelleme yayınladı. Bunun nedeni ise, büyük bir güvenlik açığının kapatılması. Bu güvenlik açığı, IOS'un en son sürümü 15.6.1'de ve iPadOS 15.6.1 ile macOS Monterey 12.5.1'de zaten düzeltilmişti.

Apple, 4 yıllık iOS 12’den sonrasını alamayan iPhone’lar için sürpriz bir güncelleme yayınladı - Resim : 1IOS 12, ilk olarak 2018'de iPhone Xs ve Xs Max ile birlikte piyasaya sürüldü ve bazı cihazların aldığı son IOS sürümü oldu. Başka bir deyişle güncelleme, IOS 12'den sonra güncellenemeyen şu cihazlara geliyor:

- iPhone 5S
- iPhone 6
- iPhone 6 Plus
- iPod Touch 6
- iPad Air (1. nesil)
- iPad mini 2
- iPad mini 3

Güncellemeyi, Ayarlar uygulamasına gidip Genel'i ve ardından Yazılım Güncelleme seçeneğini seçerek olağan yollarla alabilirsiniz. Bu, güncellemeyi arka planda indirecek ve hazır olduğunda yüklemenizi isteyecektir.