Ara tatiller için il ve bölgelere göre farklı tarihler mi verilecek?

2019 yılında dönemin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından hayata geçirilen ara tatil uygulamasının, gelecek dönemlerde illere göre değişen tarihlerde uygulanması gündemde.

Ara tatiller için il ve bölgelere göre farklı tarihler mi verilecek?

Geçtiğimiz hafta AK Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularına yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kendisine yöneltilen "Bu yıldan sonra ara tatil uygulaması kaldırılacak mı?" sorusunu, "Velilerden, öğretmenlerden ve öğrencilerden böyle bir talep gelirse bakarız. Bu yılkini gördükten sonra bir değerlendirme yaparız. Görelim, bakalım eğer öyle bir olumsuzluk varsa biz de gereğini yaparız. Benim kişisel kanaatim, Türkiye çapında değil bölgesel olarak uygulanabilir. Her il bazlı, iklim koşulları olarak, coğrafi mesafeler uzaklıklar bunlar göz önünde bulundurularak bu inisiyatifler valiliklere bırakılabilir" ifadeleriyle yanıtlamıştı.

İL VE BÖLGELERE GÖRE FARKLI TARİHLER Mİ BELİRLENECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hali hazırda devam eden ara tatil uygulamasının bu yıl gözlemlenmesi ve yapılacak değerlendirmenin ardından gelecek yıllarda uygulanıp uygulanmayacağı konusunda karar verilmesi bekleniyor. İlköğretim ve ortaöğretimde ara tatil uygulamasının devam etmesi halinde Bakanlık tarafından ara tatillerin bölgelere ve illere göre yapılması öngörülüyor. Bu yılki değerlendirme sonucunda ara tatillerle ilgili olumsuz durum gözlenmesi durumunda ise ara tatil uygulamasından vazgeçilmesi planlanıyor.