Araba alacak herkesi ilgilendiriyor! Kritik tarih verildi! Sıfır ve 2. el araba fiyatları ne olacak?

Pandeminden bu yana yaşanan araç sıkıntısı nedeniyle fiyatlardaki artış şimdi de ÖTV oranları ve döviz kurunun etkisinden dolayı yükseldi. Araba fiyatlarındaki bu artış, ikinci el araçlara da yansıdı. Piyasada bir süredir yaşanan durgunluk araç fiyatlarını nasıl etkileyeceği merak edilirken piyasa ile ilgili açıklamalar da gelmeye devam ediyor. Peki, Sıfır ve 2. el araba fiyatları ne olacak? Araç fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? İşte detaylar…

Araba alacak herkesi ilgilendiriyor! Kritik tarih verildi! Sıfır ve 2. el araba fiyatları ne olacak?

Araba almayı planlayanları ilgilendiriyor. Araç fiyatları her geçen gün yukarı yönlü hareketini sürdürürken sektör temsilcileri kritik tarihi duyurdu. Pandemiden bu yana süren araç sıkıntısı şimdi de ÖTV oranları ve döviz kurunun etkisinden dolayı fiyatlamalarda etkili oluyor. Araba fiyatları katlanırken, fiyatlardaki önlenemez yükseliş sektörde durgunluğa neden oldu.

ÖTV ORANI VE DÖVİZ KURU BİR ANDA YÜKSELTTİ

Son dönemlerde ikinci el piyasasının durgunlaştığına dikkati çeken Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, sıfır otomobil fiyatlarındaki yükselişe işaret ederek, "Küçük sınıf arabaların fiyatları bile yaklaşık 80 bin liraya çıktı. Otomobil fiyatları ÖTV oranları ve döviz kurunun etkisinden dolayı yükseldi. Bu artışlardan dolayı ister istemez araç satışlarında bir durgunluk oldu." değerlendirmesinde bulundu.

SIFIR VE 2. EL ARABA FİYATLARI NE OLACAK?

Sıfır otomobillere gelen zamların ikinci ele araçlara da yansıdığına dikkati çeken Erkoç, lüks araçlarda ise 50 ila 100 bin lira arasında fiyat artışı görüldüğünü belirtti.

ARAÇ FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ, DÜŞECEK Mİ?

Türkiye'de araçların çoğunun ithal olduğuna dikkati çeken, Erkoç, "Yaza doğru dövizin düşmesiyle piyasanın biraz daha rahatlayacağını düşünüyorum. Yaz aylarına doğru seyahat edenlerin sayısının artmasıyla da piyasa canlanacaktır. Özellikle ikinci el araç alım satımı artacaktır. " ifadelerini kullandı.