Araç muayenesinde yeni dönem! Kredi kartı ödemesi

Araç muayene ücretinde milyonları ilgilendiren kredi kartı düzenlemesi yürürlüğe girdi. kredi kartı ile ödenen araç muayene ücretlerinin taksite de bölünebilecek. Peki, güncel araç muayene ücretleri ne kadar? İşte güncel liste...

Araç muayenesinde yeni dönem! Kredi kartı ödemesi

Araç muayene bedelinin kredi kartıyla ödenmesine yönelik uygulama yürürlüğe girdi. Vatndaşlar araç muayenesinde kredi kartının geçerli olup olmadığını araştırıyor. Henüz devreye alınmayan taksit uygulaması üzerinde çalışmaların başladığı belirtildi. Kaynaklar, kredi kartı ile ödenen araç muayene ücretlerinin taksite bölünmesinin gündem olduğunu ifade etti. 

Milyonları ilgilendiren araç muayenesinde kredi kartı ile ilgili ödeme dönemi bir süre önce başlamıştı. Henüz kredi kartı ile yapılan ödemelerde şu an için taksit uygulamasının söz konusu değil ancak kaynakalra göre, bu konuda da bir çalışma yapılıyor ve taksit seçeneğinin de sunulması gündemde.

Türkiye’de, araç muayene hizmetini; Doğuş Grubu, TÜV SÜD ve Bridgepoint’in ortak olduğu TÜVTÜRK yürütüyor. Araç muayene bedeli, her yıl yeniden değerleme oranında artırılıyor.
Ücretlere, 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere yeniden değerleme oranında, (yüzde 9.11) zam yapıldı.

2021 Aaaç muayene ücretleri, otomobiller için 342 TL’den 20 kuruştan, 372 TL 88 kuruşa çıktı. Otobüs ve kamyon, 462 TL 56 kuruştan, 503 TL 86 kuruşa yükseldi.