Araç sahipleri dikkat! Akaryakıta zam geliyor! Gece yarısından itibaren geçerli olacak!

Resmî Gazete’de yayımlanan KDV zammının ardından motorin ve benzin fiyatları merak konusu oldu. Harç ve vergilere yapılan artışın ardından akaryakıt fiyatlarına da zam geliyor. Benzin ve motorine ÖTV ve KDV zammı yolda. Söz konusu artış pompa fiyatlarına bu gece yarısından itibaren yansıyacak. Temmuz 2023 akaryakıt fiyatlarına ne kadar zam geldi? Akaryakıt fiyatları ne kadar? Akaryakıt fiyatlarında son durum...

Araç sahipleri dikkat! Akaryakıta zam geliyor! Gece yarısından itibaren geçerli olacak!

7 Temmuz Cuma günü yayımlanan Resmi Gazete Cumhurbaşkanı kararıyla harç ve vergi tutarlarına yüzde 50 oranında artış yapıldı. Harç ve vergilere yapılan artışın ardından akaryakıt fiyatlarına çifte zam geliyor. İşte pompa fiyatlarındaki değişim haberimizde…

 Bu geceden itibaren benzine 40, motorine 38 kuruş zam gelmesi bekleniyor.

Akaryakıt fiyatlarına KDV zammı geldi. KDV'nin yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkarılmasının ardından benzine 40 kuruş zam geldi. Motorinin litre fiyatında ise 38 kuruş artış oldu.

Zam bu gece yarısından itibaren geçerli olacak. Zammın ardından benzinin litre fiyatı İstanbul'da 26,65 liraya; Ankara'da 27,13 liraya; İzmir'de 27,16 liraya yükselecek.

Motorin ise İstanbul'da 25,20 liradan; Ankara'da 25,67 liradan; İzmir'de ise 25,79 liratan satılacak.

ÖTV DE YOLDA

Akaryakıt ürünlerinden alınan Özel Tüketim Vergisi’ne (ÖTV) 6 ayda bir üretici enflasyonu oranında zam gelmesini öngören teklifi bu hafta başında Meclis'e sunulmuştu.

Teklifin yasalaşmasının ardından akaryakıt ürünlerine bir de ÖTV zammı gelecek