Araç sahipleri, gaza basmaya hazır olun! Müjdeli haber geldi

Araç sahiplerini sevindirecek bir gelişme yaşandı. Yarından itibaren geçerli olması beklenen 75 kuruşluk benzin zammı iptal edildi.

Araç sahipleri, gaza basmaya hazır olun! Müjdeli haber geldi

Akaryakıt fiyatları ABD stoklarındaki azalma ve OPEC ülkelerindeki üretim kesintileriyle yükseliş ivmesini sürerken Brent petroldeki yukarı yönlü hareketlilik benzin fiyatlarının bir haftada iki kere değişmesine neden odu. Hafta başında benzine yapılan 77 kuruşluk zammın ardından 26 Mayıs'tan itibaren 75 kuruşluk zammın gelmesi bekleniyordu ancak yeni güncelleme ile araç sahipleri mutlu olacak.

BENZİNE ZAM GELECEĞİ ÖĞRENİLDİ

Piyasalar ABD borç tavan krizine yönelik gelişmeleri yakından takip ediyor. Anlaşmanın sağlanamaması altın ve petrol fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Arzda daralma olacağına dair beklentiler ve Çin’den gelecek talebin 2025’te günlük 16 milyon varile ulaşacağı tahmini fiyatları yükseltti. Petrol grafiğindeki hareketlilik yurt içinde pompaya yansıdı, benzine yeniden zam geleceği öğrenildi.

75 KURUŞLUK ZAM İPTAL EDİLDİ

Dolar kurundaki hareketlilik akaryakıt fiyatlarına yansıyor! Haftanın başında benzine gelen zam sonrasında yarın benzine bir zam daha beklenirken yeni haber araç sahiplerini sevindirdi. Yarından itibaren geçerli olması beklenen 75 kuruşluk benzin zammı iptal edildi. Motorinde ise herhangi bir fiyat değişikliği beklenmiyor.