Araç sahipleri için ödeme süresinde sona yaklaşıldı! Ödemeyenler pek çok işlemi yapamayacak

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Ek MTV ödemeleri için belirlenen süre 6 Eylül 2023 tarihine kadar uzatıldı. Ödemelerde geç kalanların o tarihe kadar tüm işlemlerini tamamlaması gerekiyor. İşte tüm detaylar...

Araç sahipleri için ödeme süresinde sona yaklaşıldı! Ödemeyenler pek çok işlemi yapamayacak

Gelir İdaresi Başkanlığı, ek MTV'nin birinci taksit son ödeme süresinin 6 Eylül'e uzatıldığını açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanlığınca yapılan değerlendirmeler neticesinde, 31 Ağustos Perşembe günü sonuna kadar ödenmesi gereken ek MTV'nin birinci taksitinin ödenme süresinin 6 Eylül Çarşamba günü sonuna kadar uzatılması kararlaştırıldı.

Bu çerçevede geçen süre için hesaplanacak gecikme zammıyla birlikte borcunu ödeyenler katsayı uygulanmaksızın 7440 sayılı yapılandırma kanunundan faydalanabilecek ancak peşin ödeme indirimine dahil olamayacak.

ÖDEMELER NEREDEN YAPILACAK?

Ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığına ait "gib.gov.tr" internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamasından, anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla banka hesabından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı üzerinden yapılabilecek. Ayrıca, vergi dairesi veznelerine, PTT şubelerine de ödemede bulunulabilecek.