Araç sahiplerine kötü haberler üst üste geldi! Yeni yılda yüzde 60 artacak!

2023 yılının asgari ücreti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Gelen açıklamanın hemen ardından zam haberleri de gelmeye başladı. Araç sahiplerine kötü haber verildi. Resmen üst üste ikinci zam da gelmiş oldu. Geçtiğimiz dönemde yapılan yüzde 61 zammın üzerine gelen asgari ücret zammıyla birlikte yüzde 60 zam daha yapıldı. Yeni zamlar 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak. Peki son zamla birlikte İSPARK ücreti ne kadar oldu?

Araç sahiplerine kötü haberler üst üste geldi! Yeni yılda yüzde 60 artacak!

Asgari ücrete gelen zamla birlikte diğer zamlarda açıklanmaya başladı. Açıklanan son dakika haberine İSPARK ücretlerine yüzde 60 zam yapılacağı duyuruldu. Geçtiğimiz dönemde de Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne yüzde 61'lik zam yapılmıştı. Gelen zamları duyan araç sahipleri, ardı ardına gelen zam haberleri yüzünden kontak kapattı. Zamlı ücretler 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak. İşte güncel İSPARK fiyatları...

Otopark ücretlerine zam geldi

Asgari ücretin açıklanmasıyla birlikte yeni yıl gelmeden zam haberleri gelmeye başladı. İSPARK ücretlerine zam geldiği duyuruldu. Yeni yılda geçerli olacak zamlar, kapalı katlı otoparklar ve açık otoparklarda, Beşiktaş, Beyoğlu, Fatih, Kadıköy, Şişli, Üsküdar, Ataşehir, Bakırköy, Beykoz, Bayrampaşa, Bahçelievler, Eyüpsultan, Güngören, Kartal, Kağıthane, Maltepe, Pendik, Sarıyer, Zeytinburnu, Tuzla ve Ümraniye’de araçlar için 1 saate kadar olan ücret 17,50 liradan 28 liraya yükseltildiği belirtildi. Öte yandan aynı ilçelerde yol kenarı otoparklarında da araçlar için 1 saate kadar olan ücret 18 liradan 28 liraya çıkarıldığı öğrenildi.

İSPARK Kapalı otopark fiyatları ne kadar oldu?

Kapalı otoparklar pek çok araç sahibi tarafından tercih ediliyor. Gelecek yeni yıl zammıyla birlikte sürücüler kapalı otopark ücretlerinin ne kadar olacağını merak ediyor. Adalar, Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Başakşehir, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece, Sancaktepe, Silivri, Sultangazi, Sultanbeyli ve Şile ilçelerinde 12,50 lira olan 1 saatlik park ücreti 20 liraya kadar yükseltildiği paylaşıldı.

Tarih verildi

Giriş çıkış fiyatları 5,50 TL olarak İSPARK taksi duraklarının fiyatı 8 TL'ye çıktı. 1 gün beklemesi durumunda 21 TL'den 33 TL'ye çıkarıldığı belirtildi. 1 Ocak  2023 tarihinden sonra yeni fiyatların geçerli olacağı bildirildi.

Aynı zamanda Motorlu Taşıtlar Vergisi 2023 yılı için vergi, harç ve cezalarda uygulanacak yeniden değerleme oranının yüzde 122,93 olarak ilan edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan indirim yetkisini kullanarak zam oranını yüzde 61'e çekti.