Mülteci teknesindeki şiddet görüntüleri yayımlandı

Bangladeş’ten tekne ile Malezya’ya geçmeye çalışan Arakanlı mültecileri taşıyan teknedeki şiddetin görüntüleri ortaya çıktı.

Mülteci teknesindeki şiddet görüntüleri yayımlandı

Bangladeş’ten tekne ile Malezya’ya geçmeye çalışan Arakanlıların, insan kaçakçılarının şiddetine uğradığını görüntüler dehşete düşürdü. AFP haber ajansının yayımladığı video kayıtlarında, Bangladeş'ten Malezya'ya giden mülteci teknesinde kaçakçılarla mülteciler arasında çıkan tartışmanın ardından bir insan kaçakçısının halatla mültecilere vurduğu görüldü.

Teknedeki koşulları "Cehennemde gibiydik’’ diye niteledi. Bangladeş'te mülteci kampında yaşayan, olayın tanıklarından 16 yaşındaki Muhammed Osman da "Yemekten şikâyet ettiğimiz için bizi dövmeye başladılar." dedi. Daha fazla pirinç ve su istedikleri için şiddete uğradıklarını ifade eden Osman, onlarca Arakanlının öldürülüp denize atıldığını söyledi.

Görüntülerin yayımlandığı teknedeki 46 kişinin dayaktan, açlıktan ve hastalıktan öldüğünü belirten mülteci, ‘’Bizi acımasızca dövdüler, kafamıza vurdular, kulaklarımızı yırttılar, ellerimizi kırdılar’’ dedi. Tanıklar, görüntülerin nisan ayının ortalarında çekildiğini aktardı.