Aralık ayında Meclis'e gelecek! Kim ne kadar tazminat alacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in Aralık ayında Meclis'e gelmesinin planlandığını açıkladığı Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin devreye girmesi ile milyonlarca çalışanın tazminatlarında da değişiklik olacak. Peki, çalışma sürelerine ve maaşlarına göre kim ne kadar kıdem tazminatı alabilecek? İşte EYT'linin tazminat hesabı...

Aralık ayında Meclis'e gelecek! Kim ne kadar tazminat alacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in Aralık ayında Meclis'e gelmesi planladıklarını duyurduğu Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde son durum milyonlarca çalışan tarafından takip ediliyor.

EYT'li olup emekliye ayrıldıktan sonra ne kadar kıdem tazminatı alınabileceği araştırılıyor. İşte EYT'linin maaş ve çalışma süresine göre alınacak tazminat miktarları...

Brüt maaşı 6 bin 471 lira olan ve 1 yıl çalışan bir vatandaş 6 bin 422 lira, brüt maaşı 12 bin lira olan bir çalışan ise 15 bin 255 lira tazminat hakkı kazanacak. 

Çalışma süresine göre; bu vatandaşlardan ilki iki yıl için 12 bin 844 lira, 3 yıl için 19 bin 283 lira tazminat hakkı kazanırken, 12 bin lira maaşla çalışan kişi 2 yıl için 30 bin 743 lira, 3 yıl için de 45 bin 806 lira tazminat hakkı kazanmış olacak.