Ardahan, Tunceli, Van, Hakkari, Bitlis, Ağrı ve Muş tehlikedeydi… Felaket haberi bir başka ilimizden geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan kuraklık haritası, korkunç gerçeği gözler önüne serdi. Türkiye'de başta Ardahan, Tunceli, Van, Hakkari, Bitlis, Ağrı ve Muş olmak üzere birçok şehrindeki olağanüstü kuraklık verileri yetkilileri harekete geçirdi. Bingöl Belediyesi de, MGM'nin kuraklık haritasını paylaşarak vatandaşları su tasarrufu konusunda uyardı.

Ardahan, Tunceli, Van, Hakkari, Bitlis, Ağrı ve Muş tehlikedeydi… Felaket haberi bir başka ilimizden geldi

Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri kuraklık. Ardahan, Tunceli, Van, Hakkari, Bitlis, Ağrı ve Muş'a yönelik kuraklık uyarısı yapılırken, korkulan bir haber Bingöl'den geldi. 

Bingöl Belediyesinden vatandaşlara kuraklık uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün kuraklık haritasını paylaşan belediye, kentin çok şiddetli kurak alarmı verdiğini duyurdu.

"ÖNLEM ALMALIYIZ"

Yapılan duyuruda tasarruf çağrısı yapan belediye, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü kuraklık haritası ilimiz için çok şiddetli kurak alarmı veriyor. İsrafın önlenmesi, bahçe sulamalarında içme suyunun kullanılmaması ve bireysel su tasarrufu hayati önem taşıyor. Yarın susuz kalmamak için birlikte önlem almalıyız" açıklamasında bulundu.

Ardahan, Tunceli, Van, Hakkari, Bitlis, Ağrı ve Muş tehlikedeydi… Felaket haberi bir başka ilimizden geldi - Resim : 1