Ardahan'da doğadan hızla yok olan bir canlı, 2 tane de yavrusuyla birlikte ortaya çıktı. Görürseniz zarar vermeyin

Nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan ender canlı Türkiye'de görüldü. Bembeyaz karların içinde Ardahan'ın Göle ilçesinin kırsalında iki yavrusu ile beraber ortaya çıkan asil ve vahşi canlı güzelliği ile herkesi kendisine hayran bıraktı.

Ardahan'da doğadan hızla yok olan bir canlı, 2 tane de yavrusuyla birlikte ortaya çıktı. Görürseniz zarar vermeyin

Nesli dünyadan hızla yok olan ve koruma altındaki canlılar arasında yer alan vaşaklar Ardahan'ın Göle ilçesinde bembeyaz karların arasında görüntülendi.

İki yavru ile görüntülenen anne vaşağın güzelliği herkesi kendisine hayran bıraktı. Bembeyaz karların içinde yiyecek aradığı görülen vaşaklar bir süre sonra gözden kayboldu.

ANNE VAŞAK İKİ YAVRUSU İLE GÖRÜLDÜ

Ardahan Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Gürhan Çopur, Göle ilçesi kırsalında ailesiyle gezinti yaptığı sırada vaşak ile iki yavrusuna rastladı.

Çopur, kar örtüsü üzerinde yiyecek arayan vaşak ailesini, cep telefonu kamerasıyla kayıt altına aldı.Gürhan Çopur, gezinti sırasında vaşaklarla karşılaştığını belirterek, "Ardahan kırsalında ailemle doğa gezintisi yaparken, bir anne ile iki yavru vaşağa rastladım. Bu anları kameraya kaydettim." dedi.

 

Ardahan'da doğadan hızla yok olan bir canlı, 2 tane de yavrusuyla birlikte ortaya çıktı. Görürseniz zarar vermeyin - Resim : 1