Ardahan'da Sibirya soğukları etkili oluyor, termometreler eksi 29,8 dereceyi gösterdi

Ardahan'da Sibirya soğukları etkili oluyor. Dondurucu soğukların etkisi altına giren kentte termometreler sıfırın altında 29,8 dereceyi gördü. Aşırı soğuklardan dolayı kentte yaşam durma noktasına gelirken uzmanlar oluşabilecek olumsuzluklara karşı herkesi uyardı.

Ardahan'da Sibirya soğukları etkili oluyor, termometreler eksi 29,8 dereceyi gösterdi

Ardahan'da etkili olan Sibirya soğukları adeta yaşamı durma noktasına getirdi. Tüm kenti etkisi altına olan dondurucu soğuklar adeta şehri buz kestirdi. Termometreler sıfırın altında eksi 29,8 dereceyi görürken uzmanlar  meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı herkesin dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

ARAÇLAR DONDURUCU SOĞUKLAR SEBEBİ İLE ÇALIŞMADI

Doğu Anadolu Bölgesi, kar yağışının ardından etkili olan Sibirya soğukları nedeniyle buz kesti. Bölgedeki en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 29 derece olarak Ardahan’ın Göle ilçesinde ölçüldü. Soğuk hava yüzünden ağaçlar kırağı tutarken, çatılarda buz sarkıtları oluştu.

Çok sayıda araç ise dondurucu soğuktan dolayı çalışmadı. Yaklaşık 3 aydır kışı yaşadıklarını fakat bugün Sibirya soğuklarını hissettiklerini söyleyen Ahmet Rıfat Vural, ’’Bugün hava çok soğuk. Yaklaşık 3 aydır kıştayız ama bugün Göle ilçesi eksi 29 dereceyi, Ardahan ise eksi 25 dereceyi görmüş durumda. Şu anda gerçekten donuyoruz’’ dedi.

 

Ardahan'da Sibirya soğukları etkili oluyor, termometreler eksi 29,8 dereceyi gösterdi - Resim : 1

YAŞAM DURMA NOKTASINA GELDİ

Ardahan’da kar yağışının ardından etkili olan dondurucu soğuk hayatı durma noktasına getirdi. Kar yağışının durduğu bölgede gece sıfırın altında 29,8 derece ile Ardahan’ın Göle ilçesi en soğuk bölge oldu.

Termometreler Ardahan’da eksi 23,9, Çıldır’da 19,9, Posof’ta 16,7, Damal’da 21 ve Hanak’ta eksi 23,8 dereceyi gösterdi.

 

Ardahan'da Sibirya soğukları etkili oluyor, termometreler eksi 29,8 dereceyi gösterdi - Resim : 2