Ardahan'dan ortaya çıkan canlı, şimdi de Sivas'ta görüldü. Hayırdır inşallah her yerden çıkıyor. Gelişi bol bereketli olsun

Kısa süre önce Ardahan'da bembeyaz karların üzerinde görüntülenen ve heyecan yaratan ender canlı şimdi de Sivas'ta görüldü. Nesli tükenme tehdidi altında olan ve son zamanlarda her yerden fırlamaya başlayan canlının popülasyonunun çoğaldığı düşünülüyor.

Ardahan'dan ortaya çıkan canlı, şimdi de Sivas'ta görüldü. Hayırdır inşallah her yerden çıkıyor. Gelişi bol bereketli olsun

Kısa süre önce Ardahan'ın Posof ilçesi kırsalında görülen ve çevre iller için de uyarı verilen nesli tükenme tehdidi altındaki vaşak bu kez Sivas'ın Zara ilçesinde ortaya çıktı. Son zamanlarda oldukça sık görülmeye başlanan ve heyecan yaratan vaşaklar her ilimizden fırlamaya devam ediyor. 

HER YERDEN FIRLAMAYA BAŞLADILAR

Nesli tehlike altında olan ve görüntülenmesi zor olduğu için 'Ormanın hayaleti' olarak anılan vaşak, Sivas’ın Zara ilçesinde vatandaşlar tarafından görüntülendi. Araçları ile seyir halinde olan vatandaşlar Vaşağı fark edince aracı durdurdu. Cep telefonuna sarılan vatandaşlar vaşağı görüntülemeyi başardı. Bir süre vatandaşları izleyen vaşak, daha sonra kaçarak olay yerinden uzaklaştı.

Daha önce Ardahan'ın Posof ilçesinin kırsal bir bölgesinde bembeyaz karlar içinde görülen ve heyecana neden olan vaşak için Erzurum ve Artvin'e uyarı gelmişti.

Uzmanlar tarafından çevre illere verilen uyarının ardından bu kez Sivas'ta ortaya çıkan ender ve güzel canlı yüzleri güldürdü. 

 

Ardahan'dan ortaya çıkan canlı, şimdi de Sivas'ta görüldü. Hayırdır inşallah her yerden çıkıyor. Gelişi bol bereketli olsun - Resim : 1