Arıcılardan dev adım! Bu sene hepsi e-ticarette

4 bin bal üreticisi "Merbal" patentli ismiyle e-ticarette yerini aldı. İlk balların sağlık çalışanlarına verileceği duyuruldu.

Arıcılardan dev adım! Bu sene hepsi e-ticarette

Mersin'de ‘Erdemli E-Ticaret Dijital Dönüşüm Projesi’ kapsamında 4 bin arıcı e-ticarete adım attı. Merbal markasıyla e-ticarette yerini alan Mersinli arıcıların 1,5 ton balı Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu tarafından satın alınarak ilçedeki yaklaşık bin 500 sağlık çalışanına hediye edildi.

Türkiye’nin en iyi arıcıları e-ticaret uzmanlarının içerisinde olduğu bir ekip ile eğitime girdi. 21 gün süren temel eğitimde, Mersin Arı Yetiştiriciler Birliği ’de yerini aldı. Erdemli ilçesinde 800, Mersin genelinde ise 4 bin üyesi bulunan birlik e-ticaret sisteminin de kurulmasıyla hazırlığını tamamladı.

Mersin Arıcılar Birliği, Merbal markasıyla kendi bal markasını kurdu. Üretici kendi ürettiği balı aracısız tüketiciye ulaştırmak için ilk adımı attı.

Türkiye’nin bal üretiminde Mersin’in önemli bir yeri olduğuna dikkat çeken Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Mersinli arıcılarla el birliği, gönül birliği yaparak çalışmalarını yürüttüklerini belirtti.

Tarımda senede üç kez verim elde ettiklerini dile getiren Başkan Tollu, “Bu toprakların ürünlerini, dünya pazarıyla buluşturmak adına ‘E Ticaret Dijital Dönüşüm Projesi’ başlattık. Bu dönüşüm projesi kapsamında Erdemli'de ürettiğimiz ürünlerin tamamını dünya pazarı ile buluşturmak hedefindeyiz. Erdemli'de çok önemli bir ekonomik değer olan derneğimize kayıtlı 800 arıcımız var. Mersin genelinden bunu düşündüğümüzde 4 binden fazla üyesi olan bir birliğimiz var. Bu teşkilatın mensuplarıyla biz el birliği, gönül birliği içerisinde oluyoruz. Erdemlimizde katkısız olan, doğal olan ballarımızı dünya pazarı ile buluşturuyoruz" dedi.