IMF'den borçlarını ötelemesini istedi

Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, koronavirüs salgını koşullarında geri ödemekte zorlanacakları gerekçesiyle Uluslararası Para Fonu'nu (IMF) borçlarının geri ödeme süresini 10 yıldan fazla uzatmaya çağırdı.

IMF'den borçlarını ötelemesini istedi

Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, geçen hafta Arjantin'in mevcut koşullarla IMF'e borcunug eri ödeyemeyeceğini söyleyen Başkan Yardımcısı Cristina Fernandez'in görüşlerine paralel olarak, Uluslararası Para Fonu'nu (IMF) ülkenin kredi borçlarının geri ödeme süresini 10 yıldan fazla uzatmaya çağırdı.

Fernandez, IMF'in koronavirüs salgınının Arjantin'de yol açığı ekonomik yıkımı kabul etmesi ve ülkenin 45 milyar dolarlık kredisinin şartlarını gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.

Borç geri ödeme süresini uzatan ve Arjantin topluma acı çektirmeyen bir ödeme mekanizmasının oluşturulmasını istediklerini belirten Fernandez, "Bize ne kadar çok yıl verirlerse, bize için o kadar dostça davranmış olurlar" dedi.

"Önümüzdeki yıl IMF'ye 18 milyar doları nasıl ödeyeceğiz? Birisinin cevabı varsa, benim dikkatimi çeker" diye konuşan Fernandez, "Sorun ödeme yapmak değil, konu sahip olduğumuz ekonomik planı sürdürmemize izin veren bir anlaşma elde etmek" şeklinde konuştu.