Arjantin Devlet Başkanı'nın oğlu bir drag queen

Son seçimleri kazanan yeni Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez'in oğlu babasının yemin törenine geldiği kıyafetle dikkat çekmişti. Gözler ceketinin üst cebini gökkuşağı renginde bir mendille kombine eden bu genç adamın üzerindeydi.

Arjantin Devlet Başkanı'nın oğlu bir drag queen

Adı Estanislao Fernandez. O artık Arjantin Devlet Başkanı'nın oğlu.

LGBTİ bireyi olan Estanislao Fernandez gündüzleri Cumhurbaşkanı'nın oğlu unvanını taşırken geceleri ise Drag Queen olarak bambaşka bir kimliğe bürünüyor.

Estanislao'nun drag queen olarak adı Dyhzy.

Başkanın oğlu aynı zamanda sosyal medyada da etkili bir isim.

24 yaşındaki Estanislao, grafik dizayn ve illüstrasyon okdu,. Bir süre bir sigorta şirketi için çalıştı. Bir kız arkadaşlıyla birlikte başkent Buenos Aires'in Belgrano bölgesinde bir dairede kalıyor.

Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez'in eski eşi Marcela Luchetti'den çocuğu olan Estanislao son yıllarda Dyzhy ismiyle popüler hale geldi.

2019'da gazeteci Franco Torchia'ya verdiği röportajda "Cinselliğimle ilgili kendimi tamamen rahat hissediyorum" derken okulda zorbalığa uğradığını da belirtiyordu.

Tüm hayatı boyunca çok efemine olduğunu belirten Estanislao, kendisine sık sık lakaplar takıldığını belirtti.

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 

No olvidemos cuando fui la señorita fortunas en pijama en un uber yendo a costa salguero. 🥀 RIP mi septum 🥀

⚡ D Y H Z Y ⚡ (@dyhzy)'in paylaştığı bir gönderi ()

Estanislao, 2008 yılında Twitter'ı kullanan ilk Arjantinli oldu. Tumbler, Fotolog gibi sitelerde de aktif olan Estanislao, artık Instagram'da da aktif ve 40 bini aşkın takipçisi var. Aynı zamanda bir cosplayer.

Kendisine influencer denmesin istemiyor. "Herkes gibi sıradan bir insanım. Herkesi gibi ödemem gereken kiram, kredi kartı borçlarım var" diyor.

Birlikte kaldığı kız arkadaşı Natalia ile 3 yıldır bir ilişkisi olan Estanislao, "Bir yıldır aynı evde yaşıyoruz. O fotoğrafçı, dövmeve makyaj yapıyor. O benim hayatımın aşkı. Bu benim ilk uzun süren ilişkim. Ailem de onu çok seviyor" diyor.

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 

UPUPU 🎀🌟 - Photo by @iwinphotography at last year's @newyorkcomiccon 🌟🌟🌟🌟🌟📸

⚡ D Y H Z Y ⚡ (@dyhzy)'in paylaştığı bir gönderi ()

Peki Estanislao neden geceleri drag queen olarak çalışıyor. Yani kadın elbiseleri giyip şarkı söyleyip şov yapıyor. 

"Drag queen olmak sadece bir kadın gibi giyinmek ve kadın imajı vermek değil, ayrıca sanatsal olarak kendini ifade etme yöntemi" diyen Estanislao yaptığı işin sanat olduğunun altını çiziyor.

Dyzhy olmasının hikayesi 2015'in ortalarında başlıyor. İlk şovunu Dyzhy ismiyle yaptıktan sonra La Viper, La Mamba, Shiva gibi isimleri de düşünmüş ancak Dyhzy ismiyle başarılı olduğu için takma ismini değiştirmemiş.

Arjantin Devlet Başkanı'nın oğlu bir drag queen - Resim : 1