Gamze Özçelik kimdir? Oyuncu Gamze Özçelik kaç yaşında ve nereli?

Arka Sokaklar dizisindeki Zeynep Komiser karakteriyle akıllara kazınan Gamze Özçelik oyunculuğu bırakarak Umuda Koşanlar Derneği’ni kurdu. Gamze Özçelik, Şeyma Subaşı’nın paylaşımına yaptığı göndermeyle gündeme geldi. Gamze Özçelik kimdir? İyilik elçisi Gamze Özçelik kaç yaşında ve nereli?

Gamze Özçelik kimdir? Oyuncu Gamze Özçelik kaç yaşında ve nereli?

Umuda Koşanlar Derneği ile insani yardım kampanyalarında bulunan Gamze Özçelik, iyilik çalışmaları ile gündeme geliyor. Bu alandaki çalışmalarından dolayı Sınırsız İyilik Ödülü alan Gazme Özçelik kimdir?

Gamze Özçelik kimdir? Oyuncu Gamze Özçelik kaç yaşında ve nereli? - Resim : 1

 BU ÇOCUKLAR ÖZEL DEĞİL Mİ ŞEYMA?

Sevgilisi uçak kapatınca "Her şeyin en iyisini hak ediyorum, çok özelim, çok değerliyim" diye açıklama yapan Şeyma Şubası'na Gamze Özçelik'ten tepki var! Özçelik, Afrika'daki çocuklarla çekilmiş pozlarını paylaşıp "Peki dünyanın dört bir köşesinde savaş, taciz, açlık, sefalet ve yetimlikle baş etmeye çalışan bu çocuklar en iyisini hak etmiyor mu? Onlar en özel değil mi?" diye sordu. 

Gamze Özçelik kimdir? Oyuncu Gamze Özçelik kaç yaşında ve nereli? - Resim : 2

GAMZE ÖZÇELİK KİMDİR, NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?

Gamze Özçelik (d. 26 Ağustos 1982, İstanbul),Türk oyuncu, sunucu ve model.

Maltepe Anadolu Lisesi ve Bilgi Üniversitesi'nde eğitimini tamamladıktan sonra, 1999'da Elite Model Look Ipek güzeli, 2000'de Miss Turkey 2. güzeli seçilmiş ama bir hayır defilesi dışında podyuma çıkmamış, oyunculuğa ağırlık vermiştir. Popstar isimli yarışma programında sunuculuk yapmıştır.

Gamze Özçelik kimdir? Oyuncu Gamze Özçelik kaç yaşında ve nereli? - Resim : 3

'Seni Seviyorum' isimli tiyatro oyununda oynadı. Arka Sokaklar isimli polisiye dizide Uğur Pektaş'ın canlandırdığı Murat Ateş karakterinin eşi Zeynep Akyüz Ateş karakteriyle yıldızı parladı. Buzda Dans, Popstar, Türkstar, Ben Buradan Atlarım gibi yarışma programlarının ve birçok özel gecenin sunuculuğunu üstlendi. Son olarak Mehmetçik Kut'ül Amare dizisinde Elizabeth karakterini canlandırdı. 19 Haziran 2008 tarihinde ünlü oyuncu Uğur Pektaş ile Büyükada'da evlendi. Bu evlilikten Murathan Pektaş isminde bir oğlu dünya'ya geldi. Çift 2011 yılında boşandı. Anne tarafından Selanik göçmeni, baba tarafından ise Bayburtludur.

Oyunculuğa ara vererek "Umuda Koşanlar" adlı yardım derneğini kurdu.

Gamze Özçelik kimdir? Oyuncu Gamze Özçelik kaç yaşında ve nereli? - Resim : 4

UMUDA KOŞANLAR DERNEĞİ NEDİR?

'Umuda Koşanlar' derneği oyunculuk ve çeşitli yardım organizasyonlarıyla tanınan Gamze Özçelik ve bu yola gönül vermiş arkadaşları tarafından kuruldu. Kuruluş amacı, ulaşabildikleri kadar mazlum coğrafyalara, mazlum ailelere, çocuklara ve hayvanlara ihtiyaçları doğrultusunda ulaşmak. Bunu gönüllü olarak, çıkarsız, sevgi ve aşkla, hayırlı niyetlerle, hizmet anlayışıyla ve her gün daha fazla cana ulaşarak, yeri geldiği zaman haksızlıklara ve adaletsizliklere karşı sağlam duruşlarını göstermekten çekinmeden yaşamak en büyük idealleri.

Gamze Özçelik kimdir? Oyuncu Gamze Özçelik kaç yaşında ve nereli? - Resim : 5

Derneğimiz, ayni ve nakdi her türlü yardımı gerçek ihtiyaç sahiplerine en kısa ve en iyi bir şekilde ulaştırma anlayışıyla hareket ederek, zulme uğramış ya da başka sebeple muhtaç duruma düşmüş insanlara ihtiyaç duydukları iyilik ve insani yardımı yapmaktadır.

Gamze Özçelik kimdir? Oyuncu Gamze Özçelik kaç yaşında ve nereli? - Resim : 6

Dernek, yardımlaşma, paylaşma, empati kurabilme ve kardeşlik olgusunu yükselterek, "komşun açken, sen tok yatma" düsturuyla, gönüllülük ve hizmet anlayışıyla, dünya üzerinde başta çocuklar olmak üzere ulaşabildiğimiz tüm mazlum düşmüş yetim, öksüz, ruhsal ve fiziksel şiddet mağduru, savaş mağduru, aç sefil, hasta insanlar, hayvanlar ve doğa ile birlikte umudu paylaşma ve yaşama amacıyla ve afet, savaş, kıtlık ve benzeri olağanüstü durumlar da kişileri birlik ve beraberliğe davet etmek, ihtiyaç sahiplerinin gıda, giyim, sağlık, barınma ve yatacak yer gibi maddi manevi zaruri ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulmuştur.

Dernek, sosyal alanda yurt içinde ve yurt dışında faaliyet gösterir.