Arkeologlar uçurumun kıyısında araştırma yaptıkları sırada tespit etti... 100 yıllar öncesinde oluşmuş, bugüne kadar gelmiş

Uçurumun kıyısında araştırma yapan arkeologlar bir fosil yatağı ararken onunla karşılaştılar. 100 yıllar öncesinde oluşmuş ve bugüne kadar gelmiş. Hemen üzerinde detaylı inceleme başlatıldı.

Arkeologlar uçurumun kıyısında araştırma yaptıkları sırada tespit etti... 100 yıllar öncesinde oluşmuş, bugüne kadar gelmiş

İngiltere'nin Bristol kentinde bir uçurumun kenarında araştırma yapan arkeologlar  fosil yatağı ararken şans eseri onunla karşılaştılar. 100 yıllar öncesinde oluşmuş ve bugüne kadar gelmiş. Hemen üzerinde detaylı inceleme başlatıldı.

TARİH ÖNCESİ KÖKENE İŞARET EDİYOR

Kemiklerin neye ait olduğu belli değildi (fosilleşmiş oldukları gerçeği dışında, bu da tarih öncesi bir kökene işaret ediyordu) ve olası türleri hakkındaki tartışma, paleontologların çözmeye çalıştığı bir bilmece olarak 150 yıl boyunca devam etti.

Almanya'daki Bonn Üniversitesi'nden araştırmacılar 9 Nisan tarihli bir haber bülteninde, "19. yüzyıldan bu yana Batı ve Orta Avrupa'nın çeşitli bölgelerinde benzer büyük, fosilleşmiş kemik parçaları keşfedildi" dedi. "Ait oldukları hayvan grubu bugüne kadar hâlâ pek çok tartışmanın konusu ." Ta ki bir yüksek lisans öğrencisi kemikleri alana kadar.

Marcello Perillo, organizma evrimsel ekolojisi ve paleobiyoloji alanında yüksek lisans eğitimi alırken gizemli örneklerin kemik yapısını incelemeye başladı.

 

Arkeologlar uçurumun kıyısında araştırma yaptıkları sırada tespit etti... 100 yıllar öncesinde oluşmuş, bugüne kadar gelmiş - Resim : 1

UZUN BOYUNLU BİR DİNOZOR

Perillo, McClatchy News'e bir e-postada şunları söyledi: "Bu çalışma benim (yüksek lisans) tez projem olarak başladı ve paleontolojide somut olumlu sonuçlar elde edilebileceği asla verilmez veya varsayılmaz, üstelik akademik ortamda çok az deneyimi olan bir öğrenci için."

Yapılan açıklamaya göre Stutchbury, çalışmasının yayınlandığı sırada kemiklerin soyu tükenmiş timsah benzeri bir kara canlısına ait olabileceğini düşünürken, tarih boyunca diğer araştırmacılar ise sauropod veya stegosaurus veya stegosaurus gibi uzun boyunlu bir dinozor kökenini önerdiler. henüz keşfedilmemiş bir tür bile.

Kesin olan bir şey vardı; hayvan büyüktü. Ama sonunda bulmacayı çözen küçük bir parçaydı.

Perillo, açıklamada "Benzer türlerin kemikleri genellikle benzer bir yapıya sahiptir" dedi. "Osteohistoloji - kemik dokusunun analizi - bu nedenle bulgunun kaynaklandığı hayvan grubu hakkında sonuçlar çıkarmak için kullanılabilir."

 

Arkeologlar uçurumun kıyısında araştırma yaptıkları sırada tespit etti... 100 yıllar öncesinde oluşmuş, bugüne kadar gelmiş - Resim : 2