Artık dişiniz ağrıyıp sızlamayacak! Diş ve diş eti hastalıkları tedavisinin kolay yolu bulundu

Çoğu kişinin başına gelen ve önemsenmeyen diş ve diş eti hastalıkları hakkında uzmanlar tedavi yöntemini paylaştı. Güzel bir gülüşün sırrı kesinlikle sağlıklı dişler ve diş etidir. Diş etinde meydana gelen kanamalar, dişlerin sıcak ve soğuk hassasiyeti günlük yaşantıyı tamamen kötü etkilemektedir. Bu yöntemle birlikte artık dişiniz ağrıyıp sızlamayacak. İşte, uzmanların önerisi...

Artık dişiniz ağrıyıp sızlamayacak! Diş ve diş eti hastalıkları tedavisinin kolay yolu bulundu

Sağlıklı dişlere sahip olmayı kim istemez ki? Gün için yediğimiz ve içtiğimiz besinler dişlerimizin ağrımasına sebep oluyor. Yaşanan bu durum günümüzü resmen kabusa çeviriyor. Uzmanlar diş ve diş eti hastalıkları için çözüm buldu. Diş Hekimi Dr. Şahin Durmuş, lazer teknolojinin diş ve diş eti hastalıklarındaki önemini ve ne gibi durumlarda kullanıldığını sizler için anlatıyor.

Artık dişiniz ağrıyıp sızlamayacak! Diş ve diş eti hastalıkları tedavisinin kolay yolu bulundu - Resim : 1

Diş hekimliğinde lazer; protez, dolgu yapımı, cerrahi ve diş eti gibi birçok alanda kullanılmaktadır. Sağlıklı diş etleri; pembe rengi, sıkı dokusu ve kanamaması ile ayırt edilir. Diş etleri kanıyorsa, diş eti dokusu yumuşaksa ve diş etlerinin rengi kırmızı, mor veya siyaha yakınsa bir sorun var demektir. Bu açıdan lazer birçok avantaj sunar; çok hızlı iyileşme, kanama olmaması ve hastalarımıza konforlu bir tedavi süreci sunar.

Artık dişiniz ağrıyıp sızlamayacak! Diş ve diş eti hastalıkları tedavisinin kolay yolu bulundu - Resim : 2

Klasik tedaviler lazerlerle desteklendiğinde daha başarılı sonuçlar alınabilir

Lazer tedavisi tek başına henüz tam olarak başarılı sonuçlar vermemiştir. Lazer ışınları X ışınları gibi değildir. Üretim yöntemi ve kullanım alanı tamamen farklıdır. Lazer ışını tedavi amaçlı kullanılır ve uygulama alanında birikmez. Sadece sorunlu bölgeye doz ile gidip diş hekiminin uygun gördüğü ayarı yaparak sorunu çözerler. Uzmanlar tarafından uygulanan lazerler hamilelerde ve çocuklarda dahi güvenle kullanılabilir.

Artık dişiniz ağrıyıp sızlamayacak! Diş ve diş eti hastalıkları tedavisinin kolay yolu bulundu - Resim : 3

Lazer teknolojisi, hamileler ve kalp hastalığı gibi ciddi tıbbi rahatsızlıkları olan hastalar tarafından sıklıkla anestezi uygulanması sakıncalı olduğu için tercih edilmektedir. Bu nedenle hasta kendini daha rahat hisseder. İlk deneyim hayatın ilerleyen dönemlerinde belirleyici olduğu için ilk kez diş hekimine giden çocukların tedavisinde lazer uygulanması iyi bir seçenek olacaktır.

Artık dişiniz ağrıyıp sızlamayacak! Diş ve diş eti hastalıkları tedavisinin kolay yolu bulundu - Resim : 4

Hangi durumlarda lazer teknolojisi kullanılabilir?

  • Ameliyat sonrası ağrı, şişlik ve ödem olmaması durumunda,
  • Sorunlu diş etlerinin ameliyatsız tedavi edilmesinde,
  • Kanal tedavisi sürecinde, kök kanal tedavisinin başarı oranını artırmak için kök kanalı derinlemesine dezenfekte edilmesinde,
  • Diş eti çekilmesinden kaynaklanan hassasiyetin giderilmesinde,
  • Ağız çevresindeki herpes simpleks semptomlarının azaltılması ve daha hızlı iyileşmesi için tercih edilebilir.

Artık dişiniz ağrıyıp sızlamayacak! Diş ve diş eti hastalıkları tedavisinin kolay yolu bulundu - Resim : 5

Diş eti hastalıklarının tedavisinde lazer teknolojisi ile ilgili merak edilenler

Lazer tedavisi ile diş etleri daha hızlı iyileşirken hasta iyileşme sürecinde çok daha rahat eder. Ancak tek başına lazer uygulaması ile tüm hastaları tedavi etmek mümkün değildir. Bazen ileri vakalarda klasik tedavileri lazerlerle birleştirmek gerekir. Sadece ileri vakalar lazer ile tedavi edilirse hastalık kısa süre içerisinde tekrarlayabilir.

Lazer, implant uygulaması sırasında bölgenin bakterilerden tamamen arındırılmasını sağlamak ve ameliyat sonrası iyileşmeyi hızlandırmak için kullanılır. Eklem hastalığı genellikle çene kaslarında ve eklemlerde ağrı, ödem ile kendini gösterir.