Size ulaşan firmaları tek bir adresten iptal edebilirsiniz

İzin verdiğiniz pazarlama şirketlerinin bildirimlerini almak istemiyorsanız müjde! Artık İleti Yönetim Sistemi'yle daha önce izin verdiğiniz ve size ulaşan birimlerin yetkilerini değiştirebileceksiniz.

Size ulaşan firmaları tek bir adresten iptal edebilirsiniz

İleti Yönetim Sistemi devreye girdi. E-devlet hesabınızla ya da telefon numaranızla da giriş yapabileceğiniz İleti Yönetim sistemi sayesinde tek bir adresten izin verdiğiniz ve size ulaşma, bildirim yapma hakkı bulunan tüm pazarlama şirketlerini görebileceksiniz.

İleti Yönetim Sistemi (İYS), tüm ticari hizmet sağlayıcıların güncel ticari elektronik ileti onaylarını kaydettikleri ulusal veri tabanı sistemi olarak biliniyor. Vatandaşlar bu tarz bildirimlere onay verebildikleri gibi, mevcut onayları için ret haklarını da İYS üzerinde kullanabilecekler.

İleti Yönetim Sistemi ne işe yarayacak?

Ticari elektronik ileti gönderimi yapan tüm firma ve birimler , pazarlama, promosyon, kampanya, indirim, hediye reklam vb. içerikli ticari elektronik iletilerini müşterilerine arama, mesaj ve e-posta olarak iletebilmek için aldıkları ticari elektronik ileti izinlerini İYS’ye yükleyecekler.

Vatandaşlar ise bu izinler için ret haklarını diledikleri zaman bu sistem üzerinden kullanabilecek.

İleti Yönetim Sistemine nasıl giriş yapabilirim?

Artık https://vatandas.iys.org.tr sitesinden vatandaş girişi yaparak izin verdiğiniz pazarlama şirketlerini bularak tespit edebilirsiniz.

İzinsiz bir şekilde telefon ve eposta iletilerine ise cezaların geleceği bildirildi.