Artık terlemeye son! Terleme nasıl önlenir? Botoksla koltuk altı terleme tedavisi nedir?

Yaz aylarına girdiğimiz şu dönemlerde terleme sorunları ortaya çıktı. Artık terlemeye son! Vatandaşlar terlemeyi önlemenin yolunu araştırmaya başladı. Terleme nasıl önlenir? Terleme sorununa çözüm bulundu. Botoksla koltuk altı terleme tedavisi nedir? İşte, tüm merak edilenler haberimizde...

Artık terlemeye son! Terleme nasıl önlenir? Botoksla koltuk altı terleme tedavisi nedir?

Havaların ısınmaya başlamasıyla artan terleme sorununuz varsa botoksla tedavisi mümkün. Artık terlemeye son! Terleme vücudun ısı kaybetmesi olayıdır. Normal bir insan günde 4-5 kez terler. Terleme nasıl önlenir? Genel ya da lokal olarak aşırı terleyenler vücut ısılarını kontrol edebilmek için gerektiğinden fazla ter üretir. Terleme yaygın olarak yüz, koltuk altı, ayak ve el bölgesinde görülür ve daha çok stres kaynaklıdır. Botoksla koltuk altı terleme tedavisi nedir?  Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, koltuk altı terleme sorunun botoksla tedavisinin mümkün olduğunu belirtti. İşte, detaylar...

Artık terlemeye son! Terleme nasıl önlenir? Botoksla koltuk altı terleme tedavisi nedir? - Resim : 1

Terlemede; genetik faktörler, ter bezlerinin aşırı çalışması, fazla kilo, bazı ilaçlar, stres, menopoz, tiroit bezi rahatsızlığı, şeker hastalığı gibi pek çok sağlık problemi etkilidir. Ayrıca sinir sisteminin fazla çalışmasıyla doğru orantılı olarak terleme artar.

Bununla birlikte egzersiz, sıcak hava, stres, kafeinli içecekler, baharatlı gıdalar gibi etkenler de terlemeyi arttırır.  Hiperhidroz hastaları fazla miktarda ter ürettikleri için el, ayak, göğüs ve koltuk altları sürekli nemlidir. Bu durum da gündelik yaşamlarını olumsuz yönde etkiler.

Artık terlemeye son! Terleme nasıl önlenir? Botoksla koltuk altı terleme tedavisi nedir? - Resim : 2

Botoksla koltuk altı terleme tedavisi

Genellikle hastalar koltuk altı aşırı terlemesinden şikâyet ederler. Özellikle de yaz aylarında bu tür şikâyetler çok daha artar. Hiperhidroz tedavisinde en etkili yöntem botoks uygulamasıdır. Botoks uygulaması oldukça pratiktir.

Aşırı terlemesi olan bölgeye ince uçlu insülin enjektörüyle botoks ilacı enjekte edilir. İşlem son derece basittir ve işlemden 2 ile 10 gün sonra etkisi hemen görülür. Koltuk altı terlemesi yüzde 80 oranında azalır.

Hastaların en büyük yanılgısı botoksun tüm vücuttaki terlemeyi azalttığına yöneliktir ki, bu hatalı bir bilgidir. Botoks sadece uygulanan alandaki terlemeyi azaltır. Aşırı el-ayak terlemesinde de seçilecek en doğru metotlardan birisidir. Ancak el ve ayak terlemesi için yapılan botoks uygulamasının etki süresi biraz daha kısadır. Kısa süreli bir uygulama olup 8-10 ay etkilidir.