Artvin'de dağ evine giderken kenarda doğanın yırtıcısını gördü. Onu bir yerden tanıyordu. Hemen freni çaktı

Artvin Çoruh Üniversitesi Öğretim Görevlisi Fikri Özkan, hafta sonunu geçirmek için dağ evine gittiği sırada yol kenarında duran tilkiyi fark etti. Daha önceden elleri ile karnını doyurduğu tilki olduğunu fark eden Özkan hemen aracını sağa çekti ve eski dostunu eve davet etti.

Artvin'de dağ evine giderken kenarda doğanın yırtıcısını gördü. Onu bir yerden tanıyordu. Hemen freni çaktı

Artvin Çoruh Üniversitesi Öğretim Görevlisi Fikri Özkan, hafta sonlarını geçirdiği dağ evine giderken yol üzerinde daha önce elleri ile beslediği tilki ile karşılatı. Hemen frene basarak duran Özkan önceden karşılaştığı tilkiyi evine davet etti. 

ARKADAŞ OLDUĞU TİLKİYE ' KARDELEN ' İSMİNİ VERDİ

Geçtiğimiz yıllarda dağ evine gelen tilki ve yavrularının karnını doyuran Fikri Özkan, uzun aradan sonra tekrar Atabarı Kayak Merkezinde bulunan dağ evinin yakınlarında yolun kenarında tilkiyi gördü. Gündüz saatlerinde tilkinin ana yolda olduğunu gören Özkan, araçtan inerek “ Kardelen” ismini verdiği tilkiyi eve davet etti. Özkan, o anları cep telefonu ile kayıt altına alırken, tilkinin sevimli hali ve sakin tavırları dikkat çekti.

 

Artvin'de dağ evine giderken kenarda doğanın yırtıcısını gördü. Onu bir yerden tanıyordu. Hemen freni çaktı - Resim : 1

YAKLAŞIK BİR YILDIR ZAMAN ZAMAN DAĞ EVİNDE BESLİYOR

Fikri Özkan’ın daha önce "Raziye" ismini verdiği tilki ile yavrusu olduğunu düşündüğü Kardelen'in yaklaşık bir yıldır zaman zaman dağ evinde beslediğine dair haberlere konu olmuştu.

 

Artvin'de dağ evine giderken kenarda doğanın yırtıcısını gördü. Onu bir yerden tanıyordu. Hemen freni çaktı - Resim : 2