Arzuhalcilerin başı dertte! Yanlış dilekçeyle vatandaşa zarar verebiliyorlar

Dilekçede isimleri bile yazmıyor, zararı vatandaşa oluyor... Arzuhalciler, yanlış yazdıkları dilekçelerle, vatandaşta kayba neden olabiliyor… Arzuhalcilerin İşte bu nedenle artık başları dertte... İstanbul'da 2 arzuhalcinin dilekçe yazarak avukatlık kanununa muhalefet ettiği ileri sürüldü... Haklarında 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı... Hukukçular vatandaşları ise uyardı… tv100’den Halil Sadri Yılmaz’ın özel haberi…

Arzuhalciler, zaman zaman vatandaşın başını derde sokabiliyor. Hukuk bilmeyince böyle olurken; ancak şimdilerde ise onların başı dertte… Arzuhalciler, adalet saraylarının karşısında suç işliyor.

Her adliyenin karşısında bulunan arzuhalciler, vatandaşları ve avukatları mağdur etmeye devam ediyor…

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, iki arzuhalcinin ‘Avukatlık Kanunu’na Muhalefet’ suçundan cezalandırılmasını istedi. Hazırlanan iddianamede arzuhalcilerin 3 yıl hapsi talep edildi.

tv100’den Halil Sadri Yılmaz’ın özel haberine göre, arzuhalcilerin yanlışını avukatlar düzeltmeye çalışıyor. İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkez Sözcüsü Burak Kahan Kaya, vatandaşları uyardı ve ekonomik gücü yetmeyenlere tavsiyelerde bulundu.

Sözcü Kaya, “Mevcut ekonomik koşul da buna neden olmuş olabilir ama burada da aslında Baromuzun Baroların verdiği destek var. Şu hususta destek var. Maddi gücü olmayan insanlar barolarımızın adli yardım bürolarına başvurarak aslında avukatın ücretinin baroca karşılandığı bir kuruma da başvurabilir. Burada aslında hak ve yetkilerini de koruma altına almış olur” dedi.