Dev anlaşma! 35.5 milyon dolar gelir elde edecek

Aselsan, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, uluslararası bir müşteriyle yaptığı sözleşme kapsamında 35.5 milyon dolar gelir elde edecek yeni iş ilişkisine imza attığını bildirdi.

Dev anlaşma! 35.5 milyon dolar gelir elde edecek

Türkiye'deki Savunma sanayi ve elektronik üzerine çalışmalar yapan Aselsan, uluslararası bir müşterisiyle yaptığı sözleşme kapsamında 35.5 milyon dolar gelir elde hedefi koydu.

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre aviyonik sistemler ihracatı için yapılan sözleşme kapsamında 35.5 milyon dolarlık gelir elde edileceğini duyuruldu. Türk Lirası'na çevrildiğinde yaklaşık 300 milyon liraya denk gelen sözleşmeye dahil ürünler 2022-2023 yılında teslim edilecek.

Aviyonik sistem nedir?

Havacılıkta uçak, yapay uydu ve uzay araçlarının elektronik sistemleri için kullanılan terim olan aviyonik sistemleri, iletişim, navigasyon, birden fazla sistemin görüntü ve yönetimi ve bireysel işlevleri gerçekleştirmek için uçaklara takılan yüzlerce sistemi kapsıyor.

Bu sistemler bir polis helikopterinin arama spotu gibi basit bir sistemden havadan erken uyarı platformları gibi komplike sistemlere kadar çeşitli. Terim İngilizce havacılık anlamına gelen "aviation" ile elektronik anlamına gelen "electronics" kelimelerinden türetildi.

Şirketten yapılan açıklama şöyle:Dev anlaşma! 35.5 milyon dolar gelir elde edecek - Resim : 3