ASELSAN'ın minyatür bombası TOLUN gün sayıyor! Temmuz ayında son testleri tamamlanacak

ASELSAN ve TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen GÖZDE güdüm kiti, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine girdi. Öte yandan, ASELSAN'ın bir başka ürünü olan TOLUN'un ise temmuzda son testlerini tamamlayarak ilk teslimatları başlaması bekleniyor.

ASELSAN, dünyanın önde gelen havacılık buluşmalarından Paris Airshow'da hava platformları için geliştirdiği mühimmat, aviyonik ve elektro optik ürünler başta olmak üzere bir dizi çözümünü sergiledi.

Bu ürünler arasında TOLUN Minyatür Bomba, TOLUN IIR Güdümlü Minyatür Bomba, Çoklu Taşıma Salanı SADAK-4T, GÖZDE ve LGK-82 güdüm kiti yer aldı.

ASELSAN'ın Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile geliştirme ve üretim sözleşmelerini imzaladığı TOLUN için yalın üretim hattı kuruldu ve seri üretime başlandı. TOLUN'un kullanım konseptine uygun sertifikasyon testlerinin temmuz ayında tamamlanarak teslimata başlanması hedefleniyor.

TOLUN'un geliştirme sürecinde, F-16 ve Bayraktar AKINCI taarruzi insansız hava aracı ile başarılı atış testleri gerçekleştirildi.