İlk rakam belli oldu! Asgari ücretin 2022 yılında ne kadar olması bekleniyor?

Yılsonu yaklaşırken gözler dördüncü toplantısının ardından açıklanan asgari ücret zammına çevrildi. Asgari ücretle ilgili iktidara yakın kaynakların duyumları üzerine dikkat çeken bir tahmin geldi. İşte 2022 yılı için belirlenecek asgari ücret ile ilgili son tahmin...

İlk rakam belli oldu! Asgari ücretin 2022 yılında ne kadar olması bekleniyor?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından üç toplantısı gerçekleştirilen asgari ücret görüşmelerinin dördüncü toplantıda sonuçlanması ve 2022 yılının asgarş ücretinin açıklanması bekleniyor. İktidara yakın kaynaklardan gelen 2022 yılı asgari ücret rakamı gündem oldu.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde asgari ücretin bugün açıklanmasının gerektiğini belirterek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in “Toplumun beklentilerini karşılayan ciddi bir asgari ücret artışı yapacağız” dediğini hatırlattı.

Selvi, konuya ilişkin "Asgari ücret rakamım tutacak mı?" başlığıyla yazdığı yazıda "Ankara'da bazı rakamlar konuşuluyor. Benim kulağıma 4 bin 70 TL gibi bir şey geldi. Dilerim daha çok olur ama ben duyduğumu söyleyeyim" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Meclis'te yaptığı konuşmada "Toplumun, işçilerin beklentilerini karşılan ciddi bir asgari ücret artışı yapacağız. Düşük gelirli asgari ücretle çalışanlar için bir bayram havası yaratacaktır" demişti.