Asgari ücrette rakamlar netleşiyor! Milyonlar nefesini tuttu! İşte ilk rakamlar

Yaklaşık 7 milyon işçiyi doğrudan, genel olarak tüm çalışanları yakından ilgilendiren 2023 asgari ücret görüşmeleri başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yapacağı toplantılar sonrasında bu ay sonuna kadar asgari ücret netleşecek. Kritik toplantı öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türk-İş beklentilerini açıkladı. Peki masaya yatırılan rakamlar ne, asgari ücrette beklentiler neler, toplantıda taban fiyat ne kadar? İşte 2023 asgari ücretiyle ilgili gelişmeler…

Asgari ücrette rakamlar netleşiyor! Milyonlar nefesini tuttu! İşte ilk rakamlar

2023 asgari ücret zammının belirlenmesi amacıyla Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun her yıl aralık ayında düzenlediği toplantılar başladı. İşveren ve işçilerin merakla beklediği asgari ücrette gözler toplantılar sonrası çıkacak rakamlara çevrildi. Yasa gereği 4 kez toplanacak komisyon, ay sonuna kadar 2023 asgari ücret rakamını netleştirecek. İlk toplantı öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve TÜRK-İŞ, beklentilerini açıkladı. Peki asgari ücrette konuşulan rakamlar neler? İşte 2023 asgari ücretiyle ilgili merak edilenler…

Asgari ücrette fiyat netleşiyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını yaptı. Komisyon 14 Aralık’ta 2’nci kez toplanacak. Aralık ayında toplam 4 kez toplanacak komisyon, asgari ücret rakamını belirleyecek.

Asgari ücrette rakamlar netleşiyor! Milyonlar nefesini tuttu! İşte ilk rakamlar - Resim : 1

Tahminler 8 ila 10 bin lira arasındaydı

Kasım ayı ve öncesinde enflasyon oranlarını baz alan bazı ekonomi uzmanlarının ve siyasetçilerin asgari ücret tahmini 8 bin ila 10 bin lira arasındaydı. Ancak resmi açıklamalarda bu tahminler doğrudan yalanlanmasa da, beklentilerin üzerinde bir asgari ücret artışı olacağı öngörülüyordu.

Asgari ücrette rakamlar netleşiyor! Milyonlar nefesini tuttu! İşte ilk rakamlar - Resim : 2

Asgari ücret pazarlığında ilk rakamlar verildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TİSK, TÜRK-İŞ temsilcilerinin bir araya gelerek anlaşmaya vardığı asgari ücret pazarlığında ilk rakamlar verildi. Milyonlarca vatandaşın yakından takip ettiği toplantılar öncesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile TÜRK-İŞ pazarlıkta yapılacak taban fiyatları açıkladı.

Asgari ücrette rakamlar netleşiyor! Milyonlar nefesini tuttu! İşte ilk rakamlar - Resim : 3

"2023 için asgari ücret beklentisi 7 bin 845 lira"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; 2023 Yılında Geçerli Olacak Asgari Ücreti Belirleme Çalışmaları Kapsamında başlatılan araştırma sonuçları açıklandı. Açıklamada, "İşçi ya da işveren olmayan çeşitli mesleklerden vatandaşların oluşturduğu kamuoyunun 2023 yılı asgari ücreti için ortak beklentisi 7 bin 845 lira oldu" denildi.

Asgari ücrette rakamlar netleşiyor! Milyonlar nefesini tuttu! İşte ilk rakamlar - Resim : 4

“Görüşmeler 7 bin 785 lira taban üzerinden başlayacak”

Kritik toplantı öncesinde basın mensuplarının sorunu yanıtlayan TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, toplantıda konuşulacak taban fiyatı açıkladı. Atalay, “Pazarlık 7 bin 785 lira taban üzerinden başlanacak” ifadelerini kullandı.

Asgari ücrette rakamlar netleşiyor! Milyonlar nefesini tuttu! İşte ilk rakamlar - Resim : 5

Asgari ücret ne zaman açıklanacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 4 kez toplanacak. 2’nci toplantı 14 Aralık’ta gerçekleştirilecek. Diğer toplantıların ise tarihi henüz açıklanmadı. 4’üncü toplantının ardından yeni asgari ücret rakamları açıklanacak.