8-9 bin liralar konuşuluyordu! Flaş asgari ücret tahmini

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına göre netleşecek asgari ücret için çarpıcı bir tahminde bulundu. Kulislerde 8 bin 9 bin liralar konuşulan asgari ücret 2023 yılında ne kadar olacak? Asgari ücret ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

8-9 bin liralar konuşuluyordu! Flaş asgari ücret tahmini

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının ardından milyonlarca çalışan "Asgari ücret ne kadar olacak, ne zaman belli olacak?" sorusuna yanıt arıyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı özgür Kaya, 4 aylık enflasyon rakamının belli olduğunu kaydederek kamuoyunda 8 bin 9 bin liralar konuşulan asgari ücretin 2023 yılında gelebileceği seviyelere ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.

Kaya, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun nihai kararı belirleyeceğine ve ortaya atılan iddialara itibar edilmemesine ilişkin hatırlamada bulunarak sözlerine şöyle devam etti:

Gelecek olan Kasım ve Aralık aylarında ortalama yüzde 8'lik bir enflasyon farkı daha ilave edildiğini varsayarsak düz rakam yüzde 20 seviyesinde birinci altı aylık dönemde yasal olarak bir enflsyon farkı verilmesi gerekiyor. Bunu üzerine refah payı diye adlandırdığımız ya da çalışanları enflasyon rakamının altında uygulanan yöntemin 2023 yılında da geçmiş yıllarda olduğu gibi uygulanması söz konusu olabilir. Bu rakamında yüzde 10 seviyesinde olduğunu varsayarsak asgari ücrete 2023 yılında yüzde 30'luk bir zam uygulanması söz konusu olacak. Bu rakamında 7 bin 150 seviyelerine gelmesi söz konusu.